PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

Column VC Sneek Heren 3

De sporthal van Joure was afgelopen zaterdag het podium voor de topper in de promotieklasse. VC Joure, de nummer twee, ontving daar de mannen van Sneek die op de hoogste trede staan in de competitie. De eerste confrontatie in het begin van de competitie liep niet goed af voor de heren uit Sneek, Dus, men was nu gebrand op een revanche. Vooraf werd goed doorbesproken wat de opstelling was en op welke manier de blokkering en de verdediging moesten worden opgesteld. Dan omkleden en de zaal in voor de warming-up. En, de oplettende speler kon zien dat er een nieuwe camera stond opgesteld met daar achter een ervaren cameraman (ex passer) van Sneek die de wedstrijd in beeld en geluid opnam. Met het inslaan kon je de gretigheid zien waarmee, als het goed is, de instelling van Sneek duidelijk was. Als dan de hoofdsponsor in de zaal arriveert is het voor de hoofdscheidsrechter duidelijk om de wedstrijd te laten beginnen.

Maar het woord starten kwam niet helemaal over bij Sneek, Joure zette meteen druk door aanvallend weinig fouten te maken, en gebruik makend van het centrum wat bij Sneek niet goed verdedigd werd, door er veel tactische ballen in te spelen. Zo waren de eerste twee sets voor Joure. VC Sneek gaf te weinig druk en Joure kon zo aanvallend Sneek makkelijk bespelen. De eerste twee sets waren identiek aan elkaar. Zowel qua spel als uitslag, allebei 25-20. Even zag het erna uit dat ook deze wedstrijd het zelfde zou verlopen als de eerste confrontatie. Maar de mannen uit Sneek zouden de mannen uit Sneek niet zijn om hun huid duur te verkopen. En dat deden ze.

De derde set kantelde helemaal naar Sneek. Of het nu aan de veranderende opstelling lag, zo als we gewend zijn of aan een betere service druk, wie zal het zeggen, maar Sneek werd ontketend. Het werd een grote optelsom. De aanval op buiten als op mid en achter de drie meter begonnen te scoren. Zeg maar, rendement. In no-time werd de score gelijk getrokken naar 2-2. Hiermee kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Het is stiiil….. aaan de overkant, stil aaan de overkant. Hophop Hophop. Dit zijn de kenmerken van Heren 3 waar je als volleyballer graag tussen in wilt staan. Maar de wedstrijd is, not over yet.

The FINAL vijfde.

Joure zat in de put en Sneek, in the mood. Dat is toch 100% verschil. Laat je hier een kansberekening op los dan slaat het voordeel geheid uit naar Sneek. Als dan de vijfde set begint en Sneek in 2 minuten tijd al op een 5 tegen 0 achterstand aan kijkt, denk ik bij mij zelf. Die kansberekeningen van TNO wil ik wel eens bekijken. Toch komt Sneek terug naar een  stand van 8-7, maar na het wisselen van speelhelft blijft Sneek weer steken. Joure loopt uit naar een niet meer te pakken voorsprong. Joure by night lichte even op toen de laatste punt geslagen werd. Sneek verslagen met 3-2. Met een vreugdedans werd de wedstrijd beklonken door de gastheren.

De balans opmakend na deze wedstrijd. Nu op plaats twee met 1 punt achterstand op vc Joure, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

Deze wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld om 19.00 uur in Sneek.