PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

Column VC Sneek Heren 3

Wanneer de grote klok afgelopen zaterdag middag drie keer sloeg, Startte vc Sneek in de Sneker sporthal zijn thuiswedstrijd tegen Ut Top. Op het zelfde moment vierde iemand anders (een landelijke bekendheid)  in de stad een grootste triomf tocht. Zouden deze Present Time mannen de zelfde triomf tocht vieren? De tegenstander is ieder geval onbekend. Ze komen uit Urk en vissen graag achter het net. Bij Sneek geldt de regel, wie niet traint staat ook niet in de basis, afgelopen zaterdag gold dat dus voor Bart. Niet dat, dat zo bijzonder is, maar als de basisspelers bij aanvang van de wedstrijd roepen. Hou Bart in het zwart. Dat is de kleur van het training,s pak voor de gene die op de bank zit. Is deze actie wel bijzonder te noemen, ten slotte gaat het toch om een collega volleyballer. Maar als wij ons zo moeten motiveren dan is dat niet anders.

In de eerste set is het onder Oscar zijn bezielende leiding dat Sneek op een comfortabele voorsprong komt. Service druk is het motto. Niet dat we veel hadden te duchten van de aanvallen van Ut Top. Want het bleek al heel snel dat ook deze ploeg te weinig kracht had om het Sneek moeilijk te maken. De eerste set werd dan ook 25 tegen 16. In de tweede set is er wel een opvallend feit vast te stellen. Het niveau van de midspelers neemt nu zulke vaste vormen aan dat dit ten koste gaat van de buitenaanvallers. O o ik hoor ze al klagen. Maar voor het publiek is dit een genot om te zien. Ze komen zelf uit Goeree overflakkee om deze kannonen aan het werk te zien. In de 2e set druk Sneek door. geen enkel slap moment of concentratie verlies. Bingo stand 25-14.

Maar ook in de derde set gaat het op een behoorlijk niveau door. Zelfs dusdanig dat het arbitrage duo plus de tegenstander het niet in de gaten hadden dat Rob 2 keer mocht serveren. Onze hoofdsponsor op de tribune kon  met eigen ogen zien dat (zijn) team in de derde set niks weg gaf. Maar ook op die zelfde tribune zat de trainer van dit heren team, Albert, ook hij was zo onder de indruk van het vertoonde spel, dat hij met een elleboogstoot een toeschouwer naast hem vertelt, kijk, dat zijn nou mijn jongens. De derde set werd dus ook weer een prooi voor de Snitsers, 25 nog wat. In de vierde set ging het licht, wat al op spaarstand stond helemaal uit bij Urk. De mazen van het net waren te groot, Deze mannen zijn niet te pakken, was het commentaar na afloop van een van de Urkers. De statistieken; Na 4-0, 5 punten en 68 minuten zaten de mannen van vc Sneek in de kantine.  Wat een  mooie sport!!