PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame  

       

 

De volleybalcolumnist van de toekomst!!

 

Column VC Sneek Heren 3

  

 

MIJN VROUW

De bal is uit, of de bal is in, U kent de kreten wel als sport liefhebber. Maar het vreemde is dat dit nooit op een stand van 1-1 gebeurd. Maar natuurlijk gebeurd dit wel, alleen maak je, je daar in eerste instanties niet zo druk om en vergeet je dat soort momenten. U voelt hem natuurlijk al aankomen. Op 24-24 is het een heel ander verhaal. Och, och dan is de zaal te klein, zijn er plotseling 6 aanvoerders in het veld. Buiten het veld staan er nog een aantal die het meestal anders hebben gezien maar het wel met elkaar eens zijn. Een tweede scheids die de handen over elkaar slaat als een soort indiaan en daar mee wil zeggen, bij mij moet je niet wezen. Oké, dan is er maar een waar je wel moet zijn, het opperhoofd, Wil deze de vredespijp, is er niks aan de hand en hebben wij gelijk, maar zo niet dan is het oorlog. En soms moet je oorlog voeren om wedstrijden te doen kantelen of te winnen. Het recept, elkaar recht in de ogen zien (vraag maar aan Bart hoe dat zit) en proberen de adrenaline bij je medestanders naar boven te krijgen. Nou moet ik zeggen dat ik bij een aantal mannen het idee heb dat zij niet meer weten hoe dat voelt. Dus als dat dan ook na een tijdje wel gebeurd, dan weet ik ook wat ze ongeveer gaan zeggen – goh, dit gevoel is heel anders dan wat ik voel als ik naast mijn vrouw lig.

Met deze inleiding kom ik dan, tot wat heet een wedstrijdverslag. Na een uiterst matige training als voorbereiding kon het alleen maar beter gaan afgelopen zaterdag. En wie hadden we zaterdag op de menukaart staan. De Roeken/DVC uit. En inderdaad was het een hele opluchting in de opening,s fase van de eerste set dat de ballen rechtsreeks tegen de grond gingen bij de tegenstander. In plaats van een eindeloze rally, en dan je een ongeluk schreeuwen omdat we het punt pakken. Nu is er een stijgende wedstrijdvorm te constateren na vorige week. Maar zouden we tegen De Roeken al het hoogst haalbare niveau halen. Dit noemen ze de 5th level. Een spel niveau waar maar weinig volleybal teams in Nederland, laat staan mondiaal, aan mogen ruiken. Voor de mensen die hier niet mee bekend zijn, laat staan dit gevoel hebben gehad. (O ja, het staat ondertussen 0-1 tegen D.V.C.)  We gaan even verder over the 5th  level. Dit is, om in Marcel faber zijn woorden te spreken, Het ultieme totaal spel. Een mix van Cubaanse uitstraling, Braziliaanse aanval, Italiaanse look en Chinees laag over de vloer verdediging,s werk. Och, och het staat nu al 0-2 voor de mannen ut Snits. Maar afgelopen zaterdag om 17. 05 uur gebeurde het toch. De 5th level deed zijn intrede, en het was een genot om dat te zien. Gert Jan van Solkema sloeg de steekjes zo perfect, die je alleen kunt lezen in de volleybal boekjes. Hoofdstuk 8, de ultieme steek. Rob Berger die op c volledig werd vrijgespeeld door een optimale dreiging van Oscar de Boer. Die er trouwens heilig van overtuigd was dat hij de bal zou krijgen. Mooi niet. Maar wel 2 tegenstanders mee uit eten  nam en daad door voor Rob de weg vrij maakte om die zelfde bal die Oscar dus niet kreeg naar binnen te rossen. Bart Rayman die op buiten zo hard slaat dat de scheids het verschil niet meer ziet tussen antenne of netrand. O Jee, het is nu al 0-3 voor Sneek,  Dan Juup vd hey, zijn set-ups hebben een zeer hoge stabiliteit,s factor. En zo gaat het maar door en door. Een ieder heeft zijn eigen aandeel in dit allerhoogste niveau. Maar in de vierde set wordt het tijd om terug te schakelen want dit gaat te gek. Maar het terug schakelen ging wat te hard en kwam de Roeken weer helemaal terug in de partij. Zelfs zo dat zij de laatste set nog wonnen van Sneek en al juichend de wedstrijd eindigde alsof ze de pot hadden gewonnen.

Dan de mannen na afloop maar cynisch feliciteren met dan ene punt. 

Eindstand 1-3 voor Sneek, wat daardoor nu opklimt naar de tweede plaats.

Een opzienbarend verhaal tot slot, De nieuwe coach van heren 3 marcel, weet nu ook wat 400 kilometer is. Hij kwam tot ontdekking dat in de uitgeleende sporttas de spelerskaarten zaten. De jaguar werd vol getankt en met de vlam uit de dubbele uitlaat werd koers gezet richting Rotterdam. Daar een bakkie en hup weer terug. Deze hele trip van 400 km deed hij in de 5e versnelling. Dit moet de aanzet tot de 5th level zijn geweest. 

Volgende week thuis om, let op, 15.00 uur        

Groeten, heren 3 en sponsors Faber Architecten en Present Time

reageer>>> 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

donatie's

 

                                

 

 

 

     

 

     

 

 

 

disclaimer|colofon|statistieken|    

 

Copyright © 2005 [Primaidee.nl]. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 08 juni 2017 .

 

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken

Eigen homepage website teller