PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

Column VC Sneek Heren 3

Afgelopen zaterdag werd in de Sneker Sporthal de laatste wedstrijd gespeelt van dit jaar. De eerste ronde van de competitie zit er ongeveer op. Een cyclus die moeizaam begon maar uiteindelijk resulteerde in de koppositie waar we ons nu bevinden. Leevoc uit Leeuwarden was dan ook het laatste kunststukje van dit jaar. Een tegenstander die als nummer 3 op de ranglijst is geplaatst. En zeker een tegenstander is waar Sneek zeker van wilde winnen. Waarom, nou om als eindejaar,s kampioen in de boeken te gaan, Dit heren team stelt het zeer op prijs om bovenaan te staan op het einde van het jaar. Reden, ik zou het niet weten, maar het voelt zo heerlijk aan. De kick-off vond plaats om 7 uur, een goed gevulde tribune, dus een prima sfeer om een volleybalpotje te spelen. De grootste aardverschuiving die plaats vond bij Sneek was wel het feit de Jouke Bootsma de plaats in nam van Allard Dijkstra als libero. Deze laatst genoemde zat op de tribune om zijn knie waar hij last van heeft rust te geven. Je kunt onderhand een lied over Allard maken van al die blessures die hij heeft. (lied) Hoofd schouder rug knie en teen, knie en teen. Hoofd  schouder rug knie en teen, knie en teen.

De eerste set struikelde Leevoc wel iedere keer over een punt. Waar Sneek behendig over de punten heen sprong en binnen haalde, en zo rustig kon uitbouwen naar een veilige marge om de eerste set te winnen. In de tweede set kwam er meer spanning in de partij. Ik kan wel een sprong maken richting de twintig want daar gebeurde het. Het was weer Oscar, (ik krijg die naam bijna niet meer ingetikt, maar hij verkeerd in een uitstekende vorm ) onder zijn bezielende leiding pakt hij de service op en leidt vc Sneek naar de tweede set winst. Natuurlijk had leevoc kansen om deze set te winnen, uiteindelijk hadden zij op dat moment de beste papieren. Maar in de rally’s die daarop volgden, toch de fouten maakten, in de blokkering of uitsloegen. Dus 2-0. Tot zover was het geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een spannende. Deze semi-topper stond dus wel gerand voor spanning. Ik zag tenminste in mijn ooghoek dat ook Allard de handen een paar keer op elkaar kreeg voor een applaus. De derde set kwam Sneek meer in het ritme ondanks een achterstand in de opening,s fase. Via een prachtige tip-in van Bart in het links achterveld bij Leevoc kwam Sneek, er achter er naast en erover heen. Al met al had iedereen een aandeel in deze derde set om bij het vijfentwintigste punt melding te maken bij de telster dat ook deze set voorbij was. De vierde, de bekende bonus set, gaat het licht uit in Leeuwarden. De mannen van Leevoc gaven de moed op om ook nog op dit laatste puntje te rekenen. De inmiddels ontketende mannen uit Sneek pakken iedere kans en punt om het einde zo snel mogelijk te halen. U voelt hem natuurlijk wel aankomen, ook de laatste zit in de pocket. Met een 4-0 overwinning besloot vc Sneek de laatste wedstrijd van dit jaar. Op … januari start het tweede deel van de competitie. We zullen dan spoedig zien of we de eerste regels van het couplet. AND WE AR THE ……… kunnen zingen.

Namens het hele team, inclusief Faber Architecten en hoofdsponsor Present Time wensen we u een uitstekende december maand, en tot volgend jaar. Natuurlijk dan ook weer via deze site, primaidee.nl u op de hoogte te houden van de sportieve ontwikkelingen van dit team.