PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

Column VC Sneek Heren 3

Home Sweet Home. Wat voelt het goed om het eigen veld weer te betreden in de Sneker Sporthal. De lucht de zweer en het eigen publiek. Buiten is het 18 graden, half bewolkt en een straffe wind. Dit zijn de ingrediënten voor een machtige pot volleybal. vc Joure is de tegenstander die ook al, net als vc Sneek in de eerste competitiewedstrijd de volle winst pakte. Dus je zou kunnen zeggen, een partij om een ongeslagen status te behouden. Want volleybal is geen voetbal waar je als het moet achteruitzakt en de zaak op een gelijkspelletje houdt. Nee volleybal is anders. Hier loopt een van de beide teams als verliezer of als winnaar van het veld als de wedstrijd over is. Zaterdagavond starten beide teams om 7 uur precies. Maar aan de kant van Sneek kwam men geheel niet uit de startblokken. Joure plaatste break op break en kwam hiermee direct op forse voorsprong. Dus een snelle time-out aan de kant van Sneek was een feit. Maar onderleiding van GJ van Solkema, die zeer gebrand was na het artikel van vorige week, kwam hij met een agressieve surf. Met deze serie kwam Sneek naast vc Joure. Maar dan ben je er nog niet. De tegenstander zette weer een spurt in, en sloeg een onoverbrugbare voorsprong tot de 25. 0- 1. In de tweede set kwam de locomotief op gang bij Sneek. Want het zag er naar uit dat in deze wedstrijd geen sprake was van een snelle TGV. Met pijn en moeite bleef Sneek, Joure voor en op het eindstation was het 26-24. Stand 1-1.

In de derde set werd de meest stabiele factor (de pass) van Sneek onstabiel en niet van dien aard dat hier een optimale dreiging uit kwam. Dit in combinatie met te weinig surf-druk. In al die columns schrijf ik dit heren team van Sneek de hemel in. Maar, je zult wel de feiten onder ogen moeten zien, vc Sneek had sambal nodig, Het speelde ver onder de maat en kwam eigenlijk ook niet meer boven drijven. In set 3 en 4 ging Sneek dus makkelijk ten onder.

Eindstand 1-3. Natuurlijk dwongen de mannen uit Joure ons dit op. We hebben een aantal jaren niet meer tegen deze mannen gespeeld. Maar nu ik weer tegen ze gespeeld heb weet ik ook weer waarom ik een hekel aan ze had.

Maar de competitie gaat door en we zullen dit maar als een incident beschouwen.

Even een noot voor de sponsors. GEEN PANIEK.