PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

De volleybalcolumnist van de toekomst!!

Column VC Sneek Heren 3

Een geheel nieuwe tegenstander stond afgelopen vrijdag als opponent tegenover de heren uit Sneek. Er werd niet gekozen om een spion vooruit te sturen (die hebben we) om de tegenstander in kaart te brengen. Ook werd er niet voor gekozen om een kleine webcam te monteren, in de hoek van de hal om Dios hun training te kunnen zien. Ronald, die tegenwoordig op de weg zit als verkoper van schoenen die nooit stuk gaan? had hier wel even tijd voor vrij willen maken. Tenslotte is hij onze computer goeroe. Maar nee, de mannen kozen voor een ombevangen voorbereiding. Stel je eens voor, het zouden mannen (kunnen) zijn van 2 meter 2. Maar als spoedig bleek, toen we het veld betraden dat, dat niet het geval was. U begrijpt dat Dios een super gemotiveerd team als tegenstander zag, na het debacle van vorige week. Maar we moeten vooruit zien en kijken dan ook niet meer achterom.

Aan het materiaal mag het nooit liggen, hebben ze mij ooit geleerd.

Maar dit Heren team van Sneek kan rechtstreeks naar Parijs. Daar zouden ze niet misstaan om daar op de catwalk hun kledinglijn  te showen voor de nieuwe competitie 2006/2007. Sinds afgelopen zaterdag heeft vc Sneek weer de nieuwste trend. Allemaal de zelfde schoenen van onze sponsor Present Time.

Het is een prachtig mooi geheel wat dan ook direct reacties uit het publiek oplevert. Kortom, een uitstekende investering. De eerste set begon met een lichte achterstand voor Sneek maar die met een fantastische surv-serie van Bart werd omgebogen naar een enorme voorsprong die vervolgens vc Sneek simpeltjes afmaakte. De 2e set begon het aan de kant van Sneek een beetje te rammelen, en ondersteunt  door een scheidsrechter die niet sterk en consequent floot, kwam dit Sneek op set-point duur te staan door een correct setpunt af te fluiten. Weg set.

De derde set pikte Sneek weer de draad een beetje op maar ook nu hield het niet echt over. Op 20-20 komt er een opmerking van Marcel vanaf de bank, dat er een aantal mannen nog met de schoenendozen onder speelden. Vanuit het publiek kwam gelach, en dit zette Sneek weer op scherp. Afmaken die handel en de set pakken. 1-2 was dus nu tussenstand. Dat de mannen uit Sneek nog zoekende zijn is wel duidelijk. Dit blijkt ook wel uit het volgende. Op weg naar Oldemarkt moesten er drie tom-toms aan te pas komen om ons daar te brengen waar we wilden zijn. Maar de uitslag was uiteindelijk 1-3. Dit was typisch een wedstrijd van. Zero to Hero.

Trouwens, sprak ik eerder in deze column van, niet meer achterom kijken, is dit niet geheel waar. Bij het verlaten van een veel te gezellig etablissement keek ik toch nog even achterom om te kijken of ik mijn bier al op had.