PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

De volleybalcolumnist van de toekomst!!

Volleybal column VC Sneek heren 3

D.F.S. was afgelopen zaterdag gekomen om een revanche  wedstrijd te spelen tegen vc Sneek. Natuurlijk was dit een gewone competitie wedstrijd, maar hier was toch wat meer aan de hand. Hier zat een gezonde dosis sportiviteit achter. VC  Sneek won bij D.F.S uit met 3 tegen 2 in een zinderende wedstrijd. Een wedstrijd die in de ogen van D.F.S. gewonnen had moeten worden. Ten slotte waren zij de thuis spelende ploeg. Maar nu zijn ze op het grondgebied van vc Sneek in de Sneker sporthal. En daar is Sneek de gene die, als het goed is de regels van het spel bepaalt en het volleybalspel dicteert. In de week vooraf is de voorbereiding in het geheel niet als collectief gebeurd. Op de trainingsavond misten een aantal heren, die na het schijnt, feestelijke verplichtingen hadden. Op zich geen probleem, het heeft alleen de consequentie dat er geen basis plaats in zit. Maar (we gaan er even dieper in de materie) zou dit geen effect hebben op de geoliede machine waarin dit team zijn wedstrijden speelt. Zijn zij (de gene die niet op de training waren gekomen zich hier wel van bewust), nemen ze in het team belang geen groot risico. We zullen zien. Als er dan uiteindelijk 6 man zijn uitverkoren om de club en sponsor belangen te verdedigen kan de eerste bal geslagen worden. De eerste set werd een van weinig fouten. Dus dan win je de set. klinkt logies maar het moet wel gebeuren. 1- 0. In de tweede set is onze forward power hitter, u leest het goed, de kleinste buiten aanvaller, Jouke Bootsma. Scoorde niet hard maar wel in, en dat telt. D.F.S. kon op dat moment hun sterke wapen niet goed in stelling brengen, de service. Wat aan de kant van Sneek wel goed draaide, de sprong service, deze  leverde veel directe punten op. Kort om, de geoliede machine vertoonde geen haperingen. 2-0. In de derde set komt er een klacht van Oscar, deze was in gewisseld in de derde set voor Gert Jan. Maar iedere keer als Oscar buiten de lijnen stond en die andere midpeler voor aan het net stond werd Oscar koud, zo lang waren de blokkering series van de (concurent) midspeler. Maar de weerstand werd groter bij onze tegenstander, maar ondanks dat wel weer de set winst. 3-0. De vierde set voor de bonus punt, vertoonde vc Sneek de eerste haarscheurtjes. D.F.S. serveerde kort lang en diep en dit leverde de gasten punten op. Maar tussen de tiende en de twintigste punt kreeg Sneek toch een lichte achterstand. Maar op de top (het 20e punt) hadden de gasten ze al weer achter haalt. Het werd een nek aan nek race in de snelle afdaling naar de 25. Daar bij kreeg Sneek kansen maar in een scherpe bocht op buiten kreeg de ploeg een lekke band. D.F.S finishte als eerste en kon met 1 punt naar huis waar Sneek 4 mee nam naar de kantine. 3-1.

Volgende week uit tegen V.V.H. dan weer een verslag.        groeten team heren 3 VC Sneek