PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

De volleybalcolumnist van de toekomst!!

Volleybal column VC Sneek heren 3

Als afgelopen Zaterdag het heren team van Sneek thuis in de Sneker Sporthal om drie uur VVH ontvangt, stond wederom een mooie wedstrijd op het affiche. Heren 3 heeft niet stil gestaan de afgelopen twee weken. Er is uitgebreid getest in een oefenwedstrijd tegen het heren team van vc Sneek 2. Er moest in deze oefenstage geïnvesteerd worden op mid, want deze aanval rendeert nog niet voldoende. De oefenwedstrijd wordt overigens netjes met 2-2 afgesloten. Dus afgelopen Zaterdag kon het een ander in de confrontatie tegen V.V.H. worden uitgevoerd. Als Marcel Faber (vervangend coach) de basis bekent maakt is (zit) daar weer geen Ronald de Boer bij, ook niet op de bank!! Uw columnist heeft het idee dat hij liever werkt dan volleybalt. Je krijgt er een, jan sikkens, van.!! Na wat handengeschut onder het net door om elkaar een plezierige wedstrijd te wensen kon de partij los. In de eerste set hielden de beide teams elkaar goed in de gaten. Wat ook bleek in het score verloop. Maar voor Sneek bleef de teller op 23 staan, terwijl die van V.V.H. door liep naar de 25 dus 0-1 achter. In set nummer twee liep Sneek snel weg naar een comfortabele voorsprong, om deze niet meer uit handen te geven 25-20, dus 1-1. In de derde set klapte vc Sneek de ”ligstoel” uit om het eens lekker rustig aan te doen. Gevolg, in no time een enorme achter stand. Er is maar een manier om zo,n stand weg te poetsen en dat is de juiste man op de juiste plaats, Bart Raymann. Met een indrukwekkende service serie kantelde de hele set naar de thuis spelende ploeg. De ”ligstoel” werd weer in geklapt en de set gewonnen. 2-1. Met een korte fase in de 4e set waar Sneek diep in verdediging werd gedwongen in een soort ‘scrum’ weet Sneek toch de set weer naar de hand te zetten. Dit was een uistekende periode van deze heren. Met name de aanval bleek te gevarieerd voor V.V.H. (Even een stukje geschiedenis). Napoleon zei ooit eens- De slag wordt niet gewonnen als men geen aanval uitvoert- En dat is nou precies wat Sneek deed, het duel bij het net werd niet uit de weg gegaan. Want daar wordt de wedstrijd gewonnen. Als dan in de vierde set Oscar de Boer op een stand van 23-23 uit serveert (kon zijn zenuwen niet bedwingen zei hij na afloop) is dit de beslissing voor de vierde set. Geen 3-1 winst maar 2-2. Voor het publiek is dit een prima stand want nu konden ze nog even langer genieten van deze heren. De tweede vijfsetter in dit seizoen leverde geen enkel probleem op voor heren 3. Met een paar lucky shots konden de mannen uit Harlingen nog bij blijven. Maar het tempo lag en bleef te hoog voor deze ploeg. V.V.H. gooide de handdoek in de ring en leek tevreden te zijn met 2 punten. Met op de tribune de tweede grote hoofdsponsor van vc Sneek h3 kon de wedstrijd worden beklonken, 3-2 winst Volgende week weer thuis in de Sneker Sporthal om vijf uur tegen Far Ut, dan weer een verslag op deze site We maken dan ook de naam van de nieuwe 2e hoofd sponsor wereld wijd bekend. Deze gaat naast de al bestaande Faber Architecten komen.