uw tevredenheid is onze reclame

;

Het volleybalteam van de toekomst!!

Volleybal column VC Sneek Heren 3

De lange reis voor de uitwedstrijd was voor Sneek afgelopen zaterdag geen probleem om met 1 tegen 3 te winnen van de Roeken/DVC. Volgens bevestigde bronnen was het niet een hoogstaande wedstrijd, maar dat lag eerder aan de tegenstander volgens deze zelfde bronnen.

De wedstrijd die gespeeld werd in Dokkum speelde zich af in een prachtige ambiance. Deze club heeft van hun thuiswedstrijden een feest gemaakt. Met Braziliaanse hoempapa muziek werd de wedstrijd begeleid. Spelers die aangekondigd worden. Tussenstanden, inclusief de time-outs die aan het publiek (wat in grote getale op deze wedstrijd was afgekomen) bekent wordt gemaakt. De eerste set was een waar vc Sneek moeilijk uit de klei kwam. Geen service druk, een pass die eigenlijk te kort kwam en een goed draaiende Roeken als tegenstander. Die ook beter met deze omstandigheden om ging. Toch ging de eerste set nipt verloren. De tweede set swingde Sneek aanzienlijk beter. Met een aantal prima tactische ballen van Sneek werd de tweede set gewonnen met tien punten voorsprong. Stand 1-1.  De Roeken/DVC kon in de derde set geen vuist maken. Daardoor hadden ze bij aanvang al direct een achterstand. En maakt dat maar eens goed tegen dit oppermatige heren 3 uit Sneek. Wat nu onderhand met zevenmijlslaarzen door de competitie gaat. En bovendien niet verder achterop wil raken van de nummer een, de Scharneklappers, dan de breedte van de Scharnestraat.

Wat de gehele partij onder de maat bleef bij Sneek was de pass. Als we dan Allard Dijkstra, de passer van Sneek, hier op afrekenen. Is zijn reactie -we hebben toch gewonnen- Maar misschien is het toch wel zijn rib blessure waardoor hij onder de maat presteerde. Hij kan hier maar moeilijk pijn vrij van komen. Met Raymann die weer een stabiele indruk maakte, kon Sneek de vierde set netjes afsluiten. Op Braziliaanse wijze het veld verlaten, en met een 1-3 winst weer huiswaarts keren. Na afloop arriveerde de gehele selectie in ”het” café. Daar werd, na het schijnt tot laat in de nacht de overwinning nog gevierd. Dit wordt trouwens noch ontkend noch bevestigd. Volgende week thuis om drie uur tegen Triumphera in de Sneker Sporthal