uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

Een column uit (Kollum)erzwaag.

Het was prachtig, het was werkelijk schitterend…….mooi weer om te volleyballen. Maar ondanks dit gegeven moest er wel gespeeld worden, de 1 na laatste uitwedstrijd tegen DOS. Vc Sneek vertrok met een minimale basis , Hj werk en Arno herstellende. Deze posities werden ook niet aangevuld, mede omdat er eigenlijk niets meer op het spel stond wat de competitie betreft.  Het motto nu; Lekker speule.

Voor de start van de wedstrijd werd de tactiek doorbesproken, let op de tactische ballen en met je koppie spelen. Maar toch enigszins aarzelend begon Sneek aan de wedstrijd. Pas op 14-14 kon Sneek op gelijke hoogte komen, en via de service van Rob kon afstand worden genomen . Maar echt groot werd deze aftstand nou ook weer niet, met twee punten verschil bleef Sneek aan de goede kant om de set te winnen.  Vlak voordat deze set eindigde, ging Bart naar de scheids om zijn menig te uiten dat de scheidsrechter een bepaalde beslissing niet goed beoordeelde. Ik ga op mijn tweede scheids af, was zijn reactie. Wie bedoelt u, reageerde Bart: Die man daar, die daar staat op zijn wollen sokken en met een  fluitje in zijn mond, Oké, dan weet ik genoeg.

Heren 2 ging pas lekker speule in de 2e set. Dit liet eerst  Lolke zien, hij kon tot zijn eigen verbazing tot  4x achterelkaar serveren. Allard liet wederom zien tot grote reddingen in staat te zijn. Op deze manier liet hij de coach blijken in grote vorm te zijn, op het einde van het seizoen. Rob die nu in de rol van libero speler fungeerde, deed dit met een dikke voldoende. Hij speelde aanvallend sterk en maakte daarnaast lange series met zijn service. Mede omdat hij niet afweek om op de zwakste schakel te serveren. Met een prachtig Block, wat meer op een dunk leek, maakte Bart een einde aan de set.  Nu met een 0-2 voorsprong leken de zaken van een leien dakje te gaan.

Maar set 3 werd inderdaad niet dat zelfde leien dakje. Het rommelde even in de organisatie en aanvallend lukte het niet. Sneek moest deze set tegen wil en dank laten lopen, er zat niets anders op.  Set 3 ging met  25-17 naar DOS. Hiermee kwam de stand op 1-2, máár er leek er geen duif aan de lucht te zijn. Sneek had vertrouwen..

Boekje

Set 4 leverde weer het zelfde schouwspel op als set 1 en 2. Toen de coach bij het begin van de  4e set 5x met zijn ogen had geknipperd stonden we dit zelfde aantal ook in punten voor. Toen hij zijn ogen toch maar even langer open hield kon hij nu ook zien hoe Oscar volgens het  boekje een prachtige staffel liep. Op de dreiging van Lolke die het Block mee omhoog en vervolgens  weer meenam om te dalen, creëerde hij  hiermee een prachtige opening voor Ossie. Oscar die het publiek even in het donker zette door zijn spronghoogte, sloeg de bal op een niet mis te verstane manier op de grond. Hij kreeg hiermee zelfs de handen op elkaar van het thuispubliek. Dit zelfde publiek vroeg zich hierna wel af waarom ze applaudisseerden, want mocht dit wel  volgens het zelfde boekje? Dit hadden ze nog nooit gezien. Sneek werd danig op de proef gesteld wat de verdediging betreft en slaagde bijna cum laude af in deze set. Tijdens een van de time-outs werd Gerjan zelf gecomplimenteerd voor zijn reddende bal op de rechtdoor: och, ze sloegen de bal weer keurig volgens dat zelfde boekje. Was zijn antwoord. Sneek speelde degelijk de set uit . DOS kon niet veel inbrengen, speelde te doorzichtig, en als er wel een verrassing,s aanval kwam stond daar, Oscar, Lolke, Rob, Ronald,de Solk of Bart, met een Block. Zelf Bert zat als een Block op de bank. Even, heel even werd het toch spannend. Op 23-23 moest Sneek toch de zaak even recht zetten. Ronald maakte op 23 het matchpunt en Lolke kreeg 2 x de kans op dit zelfde matchpunt te maken. Eindstand 1-3.

Een biertje in de voetbalkantine en op de terugweg nog een bij Arno. Buiten bij het kampvuur werd nog even de wedstrijd nabeschouwd om al snel over te gaan naar de laatste editie van dit jaar.

Komende zaterdag om 19.00 in de Sneker Sporthal tegen  DOVO/Hujades. Onder ons zal dan ook de volleyballer van het jaar bevinden, hij zal de opvolger worden van Marcel, die ondanks  dat hij gestopt is, nog steeds in bezit is van deze felbegeerde prijs.