PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Een nieuwjaar een nieuw begin.

Op zaterdag de 3e januari konden de heren van Sneek 3 weer de gang naar de sporthal maken. Dat er zo kort in het nieuwe jaar al een wedstrijd stond gepland, hoefde wat wij betreft ook weer niet. Een voorbereiding van ronduit 0 in de aanloop naar deze wedstrijd. Nou kon je ook wel een beetje aannemen dat A.N.O. (de tegenstander) ook niet op nieuwjaarsdag heeft staan trainen. Dus wat dat betreft waren de kansen gelijk. Dus geen enkele keer getraind de afgelopen weken. In deze zelfde weken kon je wel van de mannen horen, o doe mij nóg maar één. Daar lust ik er wel meer van.

In de opening,s set tegen A.N.O werd het aan de kant van Sneek een groot foutenfestival. De mannen uit IJlst leunden rustig achterover en konden met gemak de thuisspelende ploeg voor blijven. Sneek kon 2008 niet van zich afslaan. Als op het einde van de set Marcel een dubbele wissel wilde uitvoeren werd dit er maar 1. Gertjan hoefde alleen maar zijn trainingsjas uit te doen en kon het veld betreden. Jouke poogde hetzelfde te doen, zijn jack was ook zomaar uit, maar toen die broek. Deze bleef op de enkels steken en geholpen door een collega werd de zaak alleen maar erger. Wurmend probeerde Jouke alles op alles te zetten, maar het lukte niet. Dit alles werd een echte klassieker, het duurde de scheids te lang - spelen mannen, de wissel gaat niet door. Maar de set was al verloren, de winst ging toch naar A.N.O.

DREIGDE

Set 2 is een van een heel ander verhaal. Nu was 2009 aan de beurt. Als een wervelwind vloog Sneek uit de startblokken. Alles ging en alles bleef gaan tot de 25 was gehaald. IJlst bleef hangen op 8. Stand nu 1-1 en de tegenstander weer met 2 voeten op de grond. De derde set werd Sneek het spel meester, geen enkelmoment in gevaar en gedegen werd dan ook deze set gewonnen. De vierde set werd eigenlijk een kopie van de 3e, maar op het einde van de set weer een mooi niet volleybal moment. U kunt zich voorstellen dat Jouke nou niet direct de beste wensen kreeg te horen van Marcel met zijn actie – zorg dan dat je je rotzooi voor elkaar hebt – woorden met ongeveer die strekking. Maar nu het moment; Faber zag dat de set niet meer uit handen kon worden gegeven en dus de wedstrijd winnen. Met nog een paar punten te gaan zou hij zich wel even inwisselen om de set en de partij uit te serveren. En dus mogelijk, man van de wedstrijd worden. Op het moment dat hij de wissel zal aanvragen trekt hij de rits van zijn jack tergend langzaam naar beneden, want ja, hier komt de grote man. Maar halverwege ziet hij tot zijn schrik dat hij een totaal verkeerd shirt aan heeft. De snelheid waarmee de rits weer omhoog ging was vele malen hoger. Wou je nog een wissel? Was de vraag van de 2e scheids. UUU nee, ik dreigde alleen maar.

Met deze 3-1 overwinning schaart heren 3 zich in de middenmoot van het klassement. Tot het volgende verslag.