PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

Afgelopen zaterdag was het ”top volleybaldag” in Sneek. De hele dag werden er wedstrijden gespeeld waarbij heren 2 om vijf uur het top affiche was van die dag. Vc Sneek 2 - Reflex 3. Op voorhand was al bekend dat Reflex met een krappe selectie zou verschijnen zodat er in eerste instantie nog getracht werd om de wedstrijd op een later tijdstip te spelen. Maar hiervoor werd geen toestemming verleed; De wedstrijd MOET GESPEELD WORDEN, stond er in de mail.

ABSENT

De absentie lijst van Sneek was groot, Bert, Rob, Ronald en Oscar waren er niet, en dus rees de vraag. Zouden we deze mannen missen, of zouden we ze alleen missen als het om een biertje drinken ging. Op voorhand werden er wel een 3 tal mannen uit het derde gevraagd voor ondersteuning. Hessel, Jelte en Steven. Waarbij de laatst genoemde als libero speelde. Dit deed hij op prachtige wijze – Ik hoefde geen stap te veel te zetten, was de reactie na afloop van Bart. En dat kon eigenlijk ook niet anders, deze speler van jong oranje maakte bijna geen enkele fout.

Maar wat een volleybal sfeer in de hal tijdens deze wedstrijd. Je kon voelen dat er iets moois die middag zou gebeuren. Omdat Allard niet aanwezig was als coach, werd zijn taak overgenomen door de nummer 9. Hij kon deze taak makkelijk op zich nemen naast al die andere 88 taken die hij al doet voor het team. Deze man mag onderhand wel met het zelfde aantal lintjes van verdienste worden behangen. De eerste set begon Sneek zeer voortvarend, en als op een stand van 7-3 Arno een kiling Block uitvoert leek het of de mannen uit Kampen al vroegtijdig de handdoek in de ring gooiden. Sneek speelde zeer zorgvuldig de set uit en kwam dus op geen enkel front in gevaar.

De tweede set startte Gertjan met een lange service serie. Hierdoor werd meteen al een bijna onoverbrugbare stand op het scorebord gezet. Hj was in deze fase ook niet te pakken voor de tegenstander. Hierrrrr die vierrrrrrr riep hij steeds. Bart die zijn call niet kon missen, bracht dit ten uitvoer. Vliegend kwam HJ op deze bal af en scoorde dan vervolgens bal op bal. Later moest de coach (nr. 9) hem er dan ook zo nu en dan even uithalen voor Hessel, puur uit zelfbescherming. Hij kreeg iet wat te veel praatjes. Maar wat missen de mannen in het hooggebergte een mooie wedstrijd. Het was mooi om Lolke weer in vorm te zien. Ook hij liet zijn waarde zien. De tweede set speelde Sneek zeer professioneel uit. Stand 2-0.

In de derde set kreeg het publiek, wat bij heren 1 zat te kijken, in de gaten dat er mooie dingen gebeurde op veld 3. Alle toeschouwers zaten met een gedraaid hoofd naar rechts, te kijken hoe dit stel van het tweede een wervelende show weg gaven. Dit zelfde publiek moet gedacht hebben: Dit zijn twee wedstrijden voor de prijs van 1. Reflex mocht alleen nog hopen op een inzinking van de thuisploeg. Zij waren niet bij machte om een kentering te forceren. Set 3 en 4 gingen allebei naar Sneek. Met een 4-0 overwinning en 5 punten op zak nadert heren 2 nu de nummer 1,  Vovem 90 op 5 punten. Volgende week uit tegen A.V.C. zullen we zien wat er van deze 5 punten achterstand nog over is. Maar om de druk er af te halen zeggen ze toch altijd. Wij hoeven geen kampioen te worden. Dus bij deze.