PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Het Schuttersveld was afgelopen zaterdag het toneel waar heren 3 van vc Sneek zijn kunsten weer moest vertonen. Dit keer waren het de manen uit de hoofdstad die, als het even kon, onder de indruk moesten geraken van het vertoonde spel van Sneek. Natuurlijk is het zo dat het goede spel van Sneek nooit iedere wedstrijd tentoongespreid kan worden. Er wordt best wel eens mindere partij gespeeld, maar zolang dit gebeurd op doordeweekse avonden ver van de bewoonde wereld en waar geen camera of schrijvende pers aanwezig is, is er geen vuiltje aan de lucht. Hier zal u dus geen sponsor over horen klagen. Maar afgelopen zaterdag zou er in eigenhuis top gespeeld moeten worden tegen de nummer 2, je kon dus wel spreken van een topper. Het is nog te vroeg in de competitie om te zeggen dat dit een echte kraker was, maar dat er een aantal mannen kraakten in hun voegen kun je wel stellen.

De belangen waren voor beide teams groot, afgezien het feit dat niemand een wedstrijd wil verliezen kon Leeuwarden het gat van 2 punten dichten en bij volle winst de kop overnemen als het gaat om de positie op de ranglijst. Sneek daartegen kon bij winst uitlopen naar voorsprong van 7 punten en dus een aantal breaks in punten overhouden. De eerste set begon ieder geval als een echte topper, een gelijk oplopende score en zo hier en daar wat verbale irritatie onder het net door. Het kon dus best zo zijn dat vc Sneek zijn eerste set kon verliezen in de competitie. Als dan de stand ook nog op 23-23 staat is er niemand in de zaal die een weddenschap durfde aan te gaan wie deze set ging winnen. Het was toch de koelbloedigheid die Sneek de winst deed toe eigenen. 25-23. Een blokkerende actie op links voor was dus voldoend om nog steeds geen set te verliezen in de, promotie league. In de tweede set drukte de thuisspelende ploeg zeer professioneel door. Leeuwarden begon te veel fouten te maken, met name op hun eigen service, wat weer onrust veroorzaakte op hun aanvallend vermogen. Sneek daartegen verkoos de rust. Dit hield in, de winnende basis laten staan en de kanonnen op de bank. Als Albert op het formulier de eindstand van 25-16 moest noteren lijkt er voor deze thuispelende ploeg geen vuiltje aan de lucht. 2-0.

Het woordje ”rustig aan” werd in deze hele voorbereiding niet genoemd, maar dit gold wel voor de derde set. Vc Sneek liep snel tegen een achterstand op door aanvallend slap te beginnen. Dus direct een time-out van coach Faber. U als lezer hoeft niet lang na te denken wat er tijdens deze korte rust werd verteld. De beuk er in. En niet van dat slappe. Dit verslappen gebeurde daarna niet meer in het achterveld. In alfabetische volgorde waren het de reddingen van Berger R, Boer de R, Dijkstra A. die deze set deed kantelen. (en nog steeds met de kannonen op de bank). Dat dit indrukt maakte op de tegenstand werd al  direct duidelijk. Zij lieten de teugels in het geheel vieren en konden daarna ook niet meer indruk maken om ook maar enigszins aan een setwinst te denken. 25-12

In de vierde set toch nog een wissel. Nu zult u als lezer denken –dan komen nu die grosse kanonnen - maar nee, een spelverdeler werd gewisseld. Je kon de teleurstelling in het plubliek merken, maar afspraken zijn afspraken, Marcel wave,s the rules. Het werd zo langzamerhand duidelijk dat Leeuwarden toch onder de indruk geraakte van het vertoonde spel. Gertjan die in de tweede fase toch zijn steekjes begon te slaan, dit in combinatie met het uitstekende aanval,s spel van Ronald. Hij liet zien hoe je een camouflage aanval op buiten doet. Dreigen voor een verschrikkelijke diagonaal húff maar toch op de rechtdoor pielen. Dus de mannen van ’het woonschip”  in het totale duistere laten waar hij nu de bal weer heen zal slaan.

De Present Time mannen lieten een degelijke partij zien die in de laatste set op 25-16 eindigde. 4-0 was dus de winst op de nummer 2. De grote vraag is nu, hoe spelen we tegen de nummer 2 na laatst. Want dat staat ons volgende week te wachten, tegen A.V.C.