PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Met een vreugde sprong van één meter hoog en een indianendans erna werd de overwinning gevierd tegen V.V.H. Op deze overwinning viel niets af te dingen, Sneek speelde tactisch erg sterk en toonde wederom veerkracht. Deze veerkracht was na de eerste set nodig want Sneek kreeg een tik om de oren van V.V.H. die veel scherper startte. 2 snelle time-outs van Oscar is de enige vermelding van deze set. Het liep niet, het ging niet en het wou niet. 25-15 is de eind score die op het bord stond. V.V.H. is op papier de betere ploeg, het is een jong team en staat in de  top 3 van het klassement. Na het verlies werd er een kleine omzetting gedaan in het team, Oscar kwam erin voor de nr 9 die op zijn beurt de honneurs waarnam langs de zijlijn. Deze kleine omzetting bleek een heel groot effect te hebben op het team. (Er wordt nog wel extern onderzoek gedaan waarom Sneek beter ging spelen na de uitzetting van nr 9). De Harlingers gingen dus niet slechter spelen maar de snekers werden véél beter. Zoals ik al in de vorige edities vermelde, staat Rob nog steeds te knallen op elke aanspeelbare positie en is Ronald (na een dal van een maand of 4) hard op weg om de top te bereiken. Ronnie is back in business. Maar eigenlijk komt dit ook wel goed uit, over een week of wat kan nu de hele familie de Boer van deze zelfde top af skiën. En als ze met zijn allen iedere keer in het dal aan komen roepen ze waarschijnlijk in koor: Ronald bedankt, Ronald bedankt.

In de tweede set ging Sneek los. Op alle fronten werd er aan punten gescoord. Met name via de surf kon Sneek de Harlingers onderdruk zetten. En onder deze druk kwamen de Harlingers niet meer weg. Punt na punt wist Sneek zijn voorsprong te behouden, en dan hangt er een kleine sensatie in de lucht. De Snitsers die een set pakken. Op 19-25 viel het doek voor V.V.H. Een kleine schokgolf ging door de hal. Maar VC Sneek ging door, via een uitstekende service serie van Rienk, die goed zijn tactische opdracht uitvoerde, bouwde Sneek een enorme voorsprong op. Het opgekomen publiek viel stil en kreeg de handen niet meer op elkaar voor de thuisspelende ploeg, een tweede set verlies dreigde. En dit dreigen werd de waarheid. Met nog 2 setpunten te gaan wisselde Oscar zichzelf eruit voor nr 9. Met 2 praaaachtiiiiiige tip-ins pakte deze man de set eigenhandig in. 18-25 en 1- 2 in sets voor

Maar nu dachten de Snekers, nou we hier toch zijn laten we dan maar alles pakken. Via een mooie set-up op c scoorde Bert vol overtuiging in wat later bleek de laatste set te zijn. Deze overtuiging was in zijn geheel verdwenen bij V.V.H. Spelers die eigenhandig gewisseld wilden worden en een fouten percentage die hiervan het gevolg was. Maar de laatste set werd een kleine thriller. Sneek kwam achter te staan. Via een paar uitstekende blokkeringen en een paar ferme klappen van Siebrand stond de zaak op de 11 weer gelijk. Maar weer komen de Snitsers op achterstand, zelfs zover dat een 5e set in het verschiet lag. Maar op 23-21 komt Jacob aan surf. Ook hij lijkt weer op niveau te komen, ieder geval laat hij het nu wel zien. Via spannende rally,s  met verdedigend werk van Allard en een snelle linkerhand van Doef weet Sneek het bekende rijtje af ter werken. Er achter er naast er overheen. Sneek weet de laatste set te winnen. Met een sprong van één meter hoog viert Jacob zijn feestje. Terwijl ik dat zie denk ik van; dat moet hij op buiten gaan doen !!!

Na het laatste fluitsignaal klok er één enkel applaus, Dit bleek van Gertjan te komen die op deze manier zijn waardering uitsprak voor deze fraaie overwinning.  1-3

Heren 2 zal pas op zaterdag de 27e thuis weer in actie komen.