PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Na bijna één uur rijden arriveerde het team uit Sneek in de hal waar het weer moest gebeuren. Locatie, Holwerd en de tegenstander, D.V.C.\de Roeken. In het verleden lieten wij als heren 3 formatie hier altijd wel een set liggen volgens de informatie van de Solk, en dat is nu niet de bedoeling. Natuurlijk zo lang mogelijk de ongeslagen status behouden en dit in combinatie met 4-0 overwinningen. Dat is voor nu de doelstelling. Nu las ik in de afgelopen week een aantal interviews van trainers die het moeten weten. Hun conclusie ”we kunnen pas na een 6 tal wedstrijden zien waar we staan”. Ik kan u nu al vertellen waar wij na twee wedstrijden staan, bovenaan. Plan van aanpak voor de eerste set was, D.V.C. laten uitrazen bij blijven en daarna toeslaan. Maar het liep in het geheel anders. Als een stormram walsten de gasten over de thuisspelende ploeg heen. Iedere denkbare aanval’s combinatie was bingo, en nog voordat de mannen uit ”het klei” konden nadenken over een contra atac was de set al over. 13-25.

Dezelfde opstelling en dezelfde instelling was het advies van coach marcel voor de tweede set. Bij de buiten mannen, waar het vorige week nogal haperde stonden deze er nu rustig op los te scoren, dit in combinatie met een prima servicedruk leverde weer een optimaal rendement. Deze tweede set liep even voortvarend als de eerste, maar op een ruime voorsprong kwam er een kink in de kabel. Of beter gezegd, een knik in de pink. Bij een blokkeerde de bal op links voor kreeg Bart de aanvallende bal op zijn pink. Nu heb ik in het verleden wel eens meer blessure gevalletjes gezien, zeg maar de categorie 5 gevallen. U als lezer bent natuurlijk benieuwd wat voor blessure categorie geval dit is. Dit haalt nog maar net de 1. Om het zaakje toch nog even aan te dikken vertelt Bart ;ik heb mijn pink ook nog even teruggezet: ja hóór Bart, maar het blijft toch een Cat.1. Op buiten moest nu George in actie komen, dit gaf geen enkele onrust in het team en zo kon ook de tweede set binnengehaald worden. 16-25. Het Present Time team kon het hoge niveau niet vast houden in de derde set. Dit betekende dat schouder aan schouder de race naar de 25 werd ingezet en op 23 gelijk toch de beslissende break werd geplaatst door de Snitsers. 23-25.

In de vierde set werd alleen de passing erg onstabiel. Dit betekende dat de tweede passer, Jouke, in het team werd gewisseld ten koste van Ronald. Het was ook Jouke zelf die een einde aan de set en de partij maakte via zijn eigen service. Na afloop van de wedstrijd complimenten van het publiek, die hadden een prima partij op de mat gezien. De tot nu toe gespeelde wedstrijden levert een positief resultaat op van 10 punten en daarmee dus op nummer 1.

Met een aantal muziek tracks van Niel Diamond uit de prehistorie in een nieuwe de A6 vertrok de selectie weer richting Sneek voor een overwinning’s borrel aangeboden namens de trainer, Albert.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen, Dios, om 19.00                      Dan meer op deze site.