PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Vc Sneek moest afgelopen zaterdag weer de draad oppakken na een tweetal weken van rust. De draad weer op pakken wat betreft de competitie en misschien weer wedstrijden gaan winnen. In de periode voorafgaande deze wedstrijd is er rustig getraind en zijn er geen noemenswaardigheden gebeurd. O ja, Rob heeft zich inmiddels een keer gemeld bij de training om via deze weg weer terug te komen in wedstrijd vorm. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat zijn eerste optreden niet slecht was. Afgelopen zaterdag was het dan ook zover. Rob, beter bekend als ”Roblob” konden we weer in actie zien.

Om 19.00 uur gingen de mannen van heren 3 weer los tegen CoVoS. En zou dit avondje even mooi worden als de avond ervoor (5 dec). Het thuis voordeel hadden we ieder geval. In de opening,s set ging het geheel gelijk op tot een stand van 15-15. Tot zover was het vooral de verdedigende actie,s bij CoVos die zoals altijd opvallen. Sneek daardoor noodgedwongen meer directere punten moest scoren en CoVoS de punten kreeg door de fouten van Sneek. Maar tegen de 20 wist heren 3 een aantal kleine breaks te plaatsen en zo de eerste set te winnen. 25-21 De tweede set ging het Present Time Team zeer voortvarend van start en op een stand van 8 tegen 4 leek Sneek al vroeg de set te beslissen. Maar het venijn zat hem wel in de middenfase van de set. Op een lange serviceserie van CoVoS  kantelde de hele set. Wat een ruime voorsprong leek, werd omgebogen tot een achterstand. De Snekers moesten nu vechten voor hun leven om die achterstand weer weg te werken. Maar zelfs Gertjan kon bij het net het tij niet keren. Sneek moest incasseren, en Marieke kon een tussenstand van 1-1 op het formulier noteren.

Maar de euforie waarin de Oosterenders verkeerden duurde maar heel kort. In set drie kwam Bert (ondanks een zware schouderblessure) in het veld ten koste van Ronald. De heren die al in de basis stonden kregen nog enig krediet van Marcel om hun plaats te behouden. Een ding werd overduidelijk beter gedaan en dat was de service. Sneek ging los en bleef los. Met lange series van o.a. Jouke en Oscar en natuurlijk die van de onderhand in bloedvorm verkerende midman, werd CoVoS op grote achterstand gezet. Op het einde van deze set nog een mooi moment. Marcel deed als coach de wissel, Jouke contra Rob. De laatst genoemde maakte zijn rentree om nog een paar puntje mee te maken in deze winnende set. 25-12 en 2 tegen 1 in sets.

Licence to kill

In set numero 4 moesten de gasten deze klap niet meer te boven komen. En van het begin af aan liet Sneek er dus geen gras over groeien. Het enige wat CoVoS nog kon doen is; Follow the leader leader…. En dan ”het moment” in de wedstrijd. Op een service van Sneek kwam er van CoVoS een hoge pass-bal terug bij het net om door een van de Snekers direct te worden afgemaakt. Laat het nou net Oscar wezen die daar stond. Ho ho hoo; riep hij. Deze is voor mij. Tel um maar vast manne. Het publiek, zijn eigen spelers, zelfs zijn ouders, iedereen verwacht een klap van hier tot Tokio. Met maar één geluid, en dat is die van de bal op de grond. Killen die handel!!

Maar het enige wat we zagen was een klapje als van een zacht gekookt eitje. Die kon de tegenstanders dus wel verdedigen!! Máár de bal kwam weer terug, op precies dezelfde hoogte maar alleen iets meer richting mid. U voelt hem al aan komen. Laat nu die geblokte speler op mid, links van Oscar staan en deze zelfde (bal) aanval overnemen. De kalende midman springt uitstand omhoog en geeft de bal met Russische discipline een enorme klap. Natuurlijk was dit een direct punt, maar ja hij is ook de enige met een. License to kill.

De set eindigde prachtig mooi met een ace van Juup. Een 3-1 overwinning was het resultaat. Komende donderdag de laatste wedstrijd van dit jaar. Dan meer op primaidee.nl