PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Het jaar begon al vroeg voor heren 2, want op maandag 4 januari moest er gespeeld worden tegen DBS in de kwartfinale van de beker. Sneek startte zeker niet slecht tegen de mannen uit Balk, die in de middenmoot van de 3e divisie staan. In de eerste set ging het gelijk op, waarbij ook een goed niveau door beide teams werd laten zien. Maar ter hoogte van de 10-10 wist DBS, door iets meer wedstrijdritme een voorsprong te nemen. Zij hadden 1e 2e kerstdag en nieuwjaarsdag door gespeeld. Maar het ging lang niet slecht met H 2, maar niet goed genoeg om de set te winnen. In de 2e set ging Sneek nog beter van start. Dit mede door een aantal omzettingen in de basis, Dit alles werd gedaan door Oscar, die als coach optrad door de afwezigheid van Marcel. Deze laatst genoemde zit met zijn korte broek op de Dominicaanse. In zijn laatste e-mail melde hij nog; Hé jongens, is het bij jullie ook zo koud. Het is hier maar 27 graden. Terug naar de tweede set, Sneek speelde indrukwekkend. Serverend een voldoende en aanvallend 100%. Sneek nam resoluut de leiding en stevende af op een set winst, maar na de 20 stokte de productie en kwam DBS voorbij om toch nog de set te winnen. Deze klap was iets te groot voor Sneek, en dit had zijn weerslag in de laatste set. DBS viel niet om zoals DSB, en deze laatste set verdween dan ook makkelijk in de tas van DBS. Zij gaan dus door naar de halve finale,s van de beker.

5 Dagen later is kwam Sneek weer in actie. Nu uit tegen COVOS voor de strijd in de competitie. De mannen van Sneek snakken naar een overwinning om weer aansluiting te krijgen met de top van de ranglijst. Het punten verschil met de nr. 1 en de middenmoot is niet meer dan een paar sneeuwballen. In 2010 heeft heren 2 ieder geval aan verjonging gedaan. Vanuit heren 1 zijn 2 jonge gasten bij het 2e gevoegd en daarmee is dus de gemiddelde leeftijd naar beneden geschoten. Maar belangrijker is, kunnen zij van meerwaarde zijn voor het team. Op deze vraag kunnen de heren, Rienk en Siebrand later misschien antwoordt geven. In Oosterend trad Frank op als inval coach en onder zijn leiding zag hij een team, een team dat letterlijk en figuurlijk ook zo speelde. Met service en aanval’s druk kwam Covos er niet aan te pas. Met simpel basisspel speelde Sneek functioneel en met de set-ups van Rienk wisten zijn teamgenoten dus wel raad. Covos kreeg klop in de eerste set en dit was een mooie opsteker tegen de nr 1 van de ranglijst. Maar die euforie duurde niet lang. In de tweede set kwamen we passend in de problemen. Sinds de jaartelling is het duo, Dijkstra/ Bootsma de meest stabiele factor die er is  ”De Nederlandse Bank”. van Nederland. Maar zaterdag ging het op onverklaarbare wijze na de 1e set niet meer. En zo kantelde de wedstrijd geheel naar Covos. Hoe Sneek het ook probeerde, met wissels, time-outs. Niets kon het tij meer keren. Sneek gleed door de gladheid langzaam onderuit. De resterende sets gingen verloren en zo verdween heren 2 in het donker door de sneeuwjacht met 1 punt richting Sneek. In Sneek werd er bij Jouke nog een biertje gedronken, en al snel ging het gesprek over komende zaterdag waar u heren 2 om 19.00 uur kunt zien spelen. Sneeuw problemen zijn er dan niet? Marcel heeft zoveel warmte uitstraling na 4 weken Dominicaanse, dat alles in de wijde omgeving smelt.