PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Na een werkdag moest er donderdagavond nog even overgewerkt worden, dat dit sportieve overuren waren was wel duidelijk. De vraag; hadden de heren van Sneek dan nog wel wat krachten over. Zouden ze overdag krachten kunnen besparen door b.v. nu even geen koffie te halen voor de baas. Néé baas, nu niet….kost me echt te veel kracht. Ik zeg dit niet voor niets. In het verleden waren de donderdagavond partijen niet onze beste. Met lood in de schoenen (zo voelde het) speelde je soms deze wedstrijden. Maar in de laatste seizoenen krijgen we deze doordeweekse wedstrijden steeds beter onder de knie. Het komt dan ook misschien goed uit, want er staan in deze kompetitie 4 donderdagavond wedstrijden gepland.

Afgelopen donderdag was dan ook de eerste, in en tegen Bolsward. Deze promovendus heeft in de eerste 2 speelronden laten zien wat het kan. Dus van onderschatting kon geen enkele sprake zijn. Zij lieten zien hoe je de Scharneklappers kan verslaan met J.P in de gelederen. Maar als dan Marcel Faber de hal betreed namens vc Sneek, zag je de tegenstander kijken, zóóó dit is niet best. Geef ons maar Jan Posthuma als tegenstander. Een man kon van dit alles niets meemaken, en dat was Bert. Hij verkoos een avondje Najib boven een topsport avond. Tijdens het bakje vooraf deelde Marcel mede dat hij zijn plaats als basisspeler graag ter beschikking stelde. Zeg maar als tactisch en verassing.s element, m.a.w dreiging van de bank.

DAALDERS PLAK

En topsport werd het. Een eerste set, waarin beide ploegen een geweldig niveau lieten zien. Met name in eerste set was het Oscar die zeer sterk speelde en op het aanvallende geweld van Bolsward antwoord had. Hij moest er wel, 199 x 2= 398 km voor rijden tel daar bij op, 2 x 1uur 52min aan reistijd. Omgerekend met de dalende diesel prijzen was; elke km een daalder waard. Maar als aanvaller op buiten had hij dan ook wel een daalders plak. In de eerste set ging Sneek qua stand fors onderuit 25-16, maar zo voelde het niet, er werd puik gespeeld. En dat moet het gevoel geweest zijn voor de tweede set. Er werd geen enkel moment over de verloren set gesproken. De wederopstanding kwam dus direct al in de tweede set, De druk opvoeren met de service en dan komt het wel. Met bijna even harde cijfers sloeg Sneek terug, Oscar die gas terug gaf en Gertjan die er gas bij gaf. O, ja ook Allard bleef het proberen om er op buiten door heen te komen. Bal, na bal, na bal. Stand 1-1.

In derde set leek het Pessent Time Team aanvankelijk de zaak goed onder controle te hebben, maar daar was toch Bolsward te goed voor. Ze kwamen dan ook langszij op 15-15. Schouder aan schouder werd het een echte volleybalwedstrijd, Met over en weer uitstekende aanvallen, En weer ging Allard het proberen op 52, maar néé. Tot dat hij op rechtsvoor weer een set-up kreeg en deze met een diepe lobbal prachtig scoorde, Hij werd direct de grote man want dit was een belangrijke break om deze derde set te pakken. 24-26. Toen de gasten inderdaad de derde set gepakt hadden was de spanning gebroken. Frank die hier nog een schepje bovenop gooit en op het einde van een time-out zomaar, ABRIKOOS roept. Waar hij dit vandaan haalde weet ik niet en in wat voor verband hij dit zei weet ik ook al niet. Maar Sneek kwam en was los.

In de 4e set bleek de conditie van Sneek beter te zijn dan die van Bolsward. Zij moesten het doen met tactische ballen en Sneek met smashes. Dus kon het team van de Snitsers steeds een paar punten voorsprong behouden. Ook deze set viel aan de kant van Sneek, en zo kon er weer een overwinning worden bij gestempeld. Op deze manier wrikt heren 3 zich in de top van het klassement.

Op 25 oktober is de volgende partij. Om 19.00 uur in de Sneker Sporthal.