PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

Sneek speelde afgelopen vrijdag de streek derby van het jaar. Nog net op de valreep werd de laatste wedstrijd van het jaar tegen Far Ut gespeeld. In de aanloop naar deze wedstrijd werd er volop getraind en was op de vooravond van deze partij, topoverleg bij Allard thuis. Niets werd aan het toeval overgelaten. Er werd zelfs een extra spelverdeler ingevlogen. Het mag wat koste. Deze wedstrijd was voor heren 2 op een paar fronten belangerijk.

*Sneek verloor al 2 wedstrijden op rij en nu moest winnen.

*Dit de streek derby was.

*De laatste partij van het jaar 2011

*Sponsor LedLight Europe de stand op de ranglijst te laag vindt.

Bij de start van de eerste set werd er zeer zakelijk gespeeld. Beide teams toonden niet veel emotie na een verloren of gewonnen punt. En eigenlijk duurde dit de hele 1e set. Sneek toonde meer lef in de eerste set en Far Ut stond meer gespannen te spelen. Natuurlijk is dat ook we verklaarbaar. De mannen van 2 staan bol van de ervaring als het gaat om het aantal gespeelde derby,s. Decennia,s lang werden er duels uitgevochten met teams uit de regio Sneek. Heren 2 bleef zijn taken die in de agenda stonden zakelijk uitspelen en kon zo makkelijk een gat slaan in punten. Veilig loodsten de mannen van Sneek dan ook de set binnen waarbij op niet veel tegenstand werd gestuit. Bij aanvang gaf Gertjan nog aan last te hebben van knikkende knieën, maar daar bleek achteraf niet veel van over, hij zou een stabiele partij spelen. Wel zou de Solk later nog ongewild bij een incident betrokken raken wat van grote invloed had op de nr 9. Maar hierover later meer.

In de tweede set zette Sneek het goede spel door. Er kwam nu wel wat meer spanning en beide teams maakten er nu meer en meer een derby van. Oscar toonde de hele set zijn grootte variatie aan serverende ballen, kort, diep, links, rechts. Hij serveerde met de nauwkeurigheid van een GPS. Niets was hem te veel. In de tweede set liep Sneek dan ook Far ut in punten. Tot zover liep het ook van een leien dakje bij het arbitrale duo. Ook op dit gebied werd ook niets aan het toeval overgelaten. De tweede scheids had een ervaring van  60 jaar en kon door de spelers in het veld niet getriggerd worden. Naam; Dijkstra sr. In de tweede set ging Far Ut wel beter spelen, maar nog niet goed genoeg om de tweede set te winnen. Sneek heeft altijd Rob nog die op het juist moment de ballen op buiten naar binnen hengelt. Set stand 20-25.

Met een voorsprong van 2-0 in sets kon je in de derde set op het puntje van je stoel zitten. Deze zou tot het einde toe spannend blijven. Tot zover had Allard het allemaal onder controle, mede ondersteund door zijn assistent coach Bart, deed hij in deze set wat positie wisselingen wat aanvallers betreft. Bart zal zich trouwens weer in 2012 bij het team voegen, na eigen zeggen, en Allard zal dus op zoek moeten naar een nieuwe assistent. Lolke vocht in deze set zijn eigen duels uit met zijn rechtstreekse tegenstander op mid. Met een aanval, Block en zelfs direct op deze man te serveren wist hij een score van 6 tegen 1 in zijn voordeel te behalen, volgens de telling van Rob. Maar Sneek was niet klaar, ondanks de tegenvallende resultaten van hun sterkste mid aanvaller wist Far Ut toch op 23-22 te komen, waarbij enkele ogenblikken later, niet het mooiste, maar wel het belangrijkste punt werd geslagen. En wie alleen kan nou zo,n punt slaat….. Ronald. Far Ut serveert om het setpunt te maken en op een goede pass van HJ volgt een set-up op buiten van Arno.  Met een ongelofelijke Belgische Keulemans precisie (biljart) peerde Ronald de bal tussen de antenne en de blokkering door waarbij de bal op minder dan een millimeter de antenne passeert. De 2e scheids heeft dat natuurlijk gezien en keurt dan, geheel terecht, de actie goed. Deze bal van Ronald scoorde eigenlijk 2x. Ook de mentale tik was in het voordeel van Sneek. Met daarna nog een prachtige redding,s actie van Bert in het rechts achterveld was de optelsom kompleet. 24-26 voor Sneek en 0-3 op het scorebord.

1 BEEN

Zoals ik beloofd had in het begin van deze column, zou ik terug komen op het incident verhaal. Met deze ruime voorsprong van 0-3, zag je de heren coaches overleggen voor de 4e set. Zullen we nu de nr 9 maar inbrengen, het is een veilige setstand dus dit moet kunnen? Beide heren knikten instemmend, de nr. 9 mocht spelen. Zij konden samen niet beseffen dat enkele ogenblikken later het Schuttersveld op zijn grondvest zou schudden. Vanuit de achterlijn loopt de eeuwig afgetrainde 9 het veld in en daarbij zag hij in zijn ooghoek dat de heren coaches er eens lekker voor gingen zitten op het komende spektakel. Sneek serveerde en op deze bal komt er een aanval op C van Far Ut. De iet wat kallende mid man ziet deze aanval aankomen en sluit netjes aan op de blokkering van GJ om dan samen omhoog te springen en dit zelfde Block te zetten. Nu krijgen we een 2 tal wetmatige stellingen; Om los te komen van de aarde moet je gewichtsloos zijn. Dat is GJ niet. Hoe zwaarder de massa, hoe sneller je daalt. Dat is GJ wel. Terwijl de nr 9 nog in de lucht zat om te blokkeren stond de Solk  dus al op de grond. Hier onder staat de rekenkundige formule die mijn verhaal ondersteund. Wat er hierna gebeurde is een nog gecompliceerder verhaal. Een ding is wel duidelijk.

De nr. 9 in deze laatste set zonder een bal te raken 0.9 seconde speelde en op 1 been het veld verliet. En de coaches?.....

Door dit schrikeffect verloor Sneek de laatste set, maar kan in het geheel terug zien op een uitstekende wedstrijd. Met een 1-3 overwinning werd het jaar 2011 afgesloten. Sneek klimt door deze overwinning in de top 5 en op vrijdag 13 januari zullen we zien of we deze opgaande lijn kunnen doorzetten.

Volgende partij is op 13 januari tegen LVC.