PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Afgelopen zaterdag speelde Vc Sneek de enige stadsderby van het jaar 09 tegen de Scharneklappers. Dat deze wedstrijd met 1-3 werd verloren is niet het meest interessante nieuws. Het grootste nieuws van de dag was wel dat Ronald stopt met volleybal dit jaar, Het nieuws dat ontvangen werd in de kleedkamer werd beantwoord met gezang; Olé olé olé olééé en Ronald bedankt, Ronald bedankt, Maar hier later meer over.

Voor deze laatste wedstrijd van het jaar hoefden de heren van Sneek zich niet op te laden. Een wedstrijd tegen de scharneklappers brengt al genoeg lading met zich mee. Maar ondanks die hoeveelheid aan adrenaline kwam Sneek slecht uit de startblokken. Het kon niet aan de warming-up hebben gelegen want met de nieuwe kleding van Hufter Sportswear kunnen de heren uitstekend op tempratuur komen. Nee, het lag meer in de gretigheid om die bal naar de grond te krijgen. Op een goed gevulde tribune zag men dat in de tweede fase van de eerste set Sneek zich goed herstelde. Met name door het slim serveren maakte de scharneklappers veel fouten en kon Sneek de zaak weer op gelijke stand zetten. Op 22-22 kon de set nog alle kanten op, maar het waren toch de iets gemiddelde langere mannen aan de andere kant van het net die de set pakten. 0-1

De tweede set bestond uit een aantal lange service series waarbij de thuisspelende ploeg, Sneek in dit geval, op lichte achterstand kwam en eigenlijk niet in staat was om de regie in handen te nemen. En ja, het waren toch weer de mannen uit het smalste straatje van Sneek die ook de tweede set pakten. Al die inspanningen hadden Sneek dus tot zover nog niets opgeleverd. Maar in de 3e set merkte je ook de kwetsbaarheid van de tegenstander. De kwetsbaarheid van een 100% scorende speler die dan even hapert. Als je als team leunt op die ene speler val je ook wel eens om.

Dit gebeurde in de derde set. Sneek speelde sterk en liet de tegenstander geen enkele ruimte om in de set te komen. Qua spel en stand speelde heren 2 zoals het hoort. Pass, set-up en aanval, het rijtje van 3 leverde punten op  Met een tussenstand van 1-2 kreeg Sneek 2 het gevoel dat het nu kon doorstoten naar een vijfsetter. Maar dit zelfde gevoel verdween al snel toen we in no time met 1- 6 achterkwamen, niet meer instaat om er een wedstrijd van te maken, werd deze set en partij gewonnen door de Scharneklappers. Terugkomend op Ronald zijn aangekondigde stoppen, blijkt dit wel te kloppen !! Met nog 1 training te gaan dit jaar, gaf hij aan niet op deze training te komen; Ik stop ermee voor dit jaar, maar op maandag 4 januari ben ik weer van de party als we moeten spelen tegen DBS, in de ¼ finales van de beker.