PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Afgelopen zaterdag de 13e schitterde heren 2 in het Schuttersveld. Maar de Roeken/DVC stond te schutteren door het geweld van Sneek. Nu heb ik het de laatste weken er wel over hoe Sneek uit de startblokken vertrekt in de eerste set, nou, dit was er wéér een. Maar deze was anders qua uitvoering  Met een (houd u vast) ”lefthand inside out backspin” scoorde Ronald punt 2 van de wedstrijd en dat was een duidelijk teken aan de wand. Schijnbaar heeft de berglucht hem goed gedaan want, als hij springt zit hij op grote hoogte en overziet het veld van de tegenstander om te zien waar er nog een plaatsje vrij is om de bal tegen de grond te werken. Overigens, na afloop van de wedstrijd was Ronald een grote som geldt kwijt uit zijn beurs. Aangezien hij altijd groot denkt hoef ik u niet te vertellen hoeveel dit was. Véél….

Vooraf aan de eerste set werd nog even snel een fotosessie gedaan van eenieder  persoonlijk en als team. Toen ik vertelde aan de fotograaf dat er nog 5 man miste keek hij erg verbaast. - dat komt goed uit, want zo,n grote groothoeklens heb ik niet -  vertelde hij. Sneek speelde een foutloze 1e set. Het is natuurlijk een cliché om te vertellen dat alles perfect werd uitgevoerd. Met indrukwekkende cijfers won het 2e van Sneek dan ook de eerste set van De Roeken met 25-10. Maar nu is dan de vraag, kwam het verval in de 2e ? Werd een snel rondje opgevolgd door een langzamere? Néé, Sneek bleef tempo rijden. Hoewel het nu wel een echte wedstrijd werd bleef Sneek aan de goede kant van de score. Helemaal toen Ronald een verkeerde pass, die uit het veld verdween, met een prachtige, Front swing turnover dropshot, diagonaal terug bracht bij de tegenstander. Deze mannen, die de actie in eerste instantie als hulpeloos beschouwden en al aan het doordraaien waren moesten ineens weer vol aan de bak. En dit pakte niet goed uit. Sneek won weer een punt ik kwam zo op een setpunt. Sneek kon deze verzilveren en kwam zeer verrassend op een 2-0 voorsprong.

Sneek swingt, en dit liet het ook zien in de 3e set. Met de blokkering van Sneek, waarbij Lolleke een aantal mooie aansluitingen liet zien bij de buitenmannen en hiermee een volledig dicht blok creëerde, werd zo op deze manier een aantal directe punten gescoord.

Set 3 kwam ook op het conto van Sneek en met een stand van 3 tegen 0 op het scorebord kon het feest beginnen. Maar het feest kon nog mooier worden als de Snitsers ook de laatste set en dus het bonuspunt konden pakken.

Met Rob als nieuwe buitenaanvaller en Oscar op de bank meende Marcel de juiste opstelling te hebben voor de laatste setwinst. In eerste instantie leek dit er niet op maar na herinbreng van Oscar en een plubliek,s  wissel van Ronald kantelde de set. Het werd nog een spannende finale waarbij de scheidsrechter op matchpunt een foute beslissing maakt door Rob technisch af te fluiten na een eerste bal contact. Na veel boe,s en baa,s word de zaak niet terug gedraaid. Maar mentaal pakte Sneek de zaak weer op en creëerde op eigen kracht een 2e matchpunt. Op 27-25 valt de beslissing en wint de selectie van Sneek met 4-0 de wedstrijd.

Komende zaterdag niet een topper maar wel een derby,

Scharneklappers – Vc Sneek 2

Sneker Sporthal

19.00

U kunt via de site primaidee (nog) niet de wedstrijd zien maar wel weer het wedstrijdverslag lezen.