PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

De wedstrijd tegen L.V.C. werd met 3-1 gewonnen, maar erg gemakkelijk ging dit niet. In de eerste set was dit nog niet te zien. Sneek speelde meer dan uitstekend. Voornamelijk blokkerend was het een sterk optreden van de Snekers. L.V.C. kon smashen wat ze wilden, maar kwamen niet door de muur van heren 2 heen. De bordjes van onze telster Marieke, klapten met grote snelheid om in het voordeel van de thuispelende ploeg. Met 25-14 werd de eerste set gewonnen.

Maar zo superieur Sneek de 1e set speelde zo wisselvallig werd de 2e set. Voornamelijk aan het begin van de 2e set werd het een foutenfestival van jewelste. Allard moest met een time-out ingrijpen om het team beter te laten spelen. Dit hielp afhankelijk wel. Sneek kwam terug van achterstand om weer zicht te krijgen op setwinst. Sneek kwam op gelijke hoogte maar uiteindelijk vielen de big points voor L.V.C. Dit was toch een domper voor heren 2 met het oog op volgende week, om daar de kampioen,s wedstrijd te spelen. Maar de zaken zijn zo als ze zijn. Sneek herstelde zich meer dan voldoende in de 3e set. Het verschil op de ranglijst werd ook weer zichtbaar op het veld. Passend had Oscar, als vervangend libero, het prima onder controle. Last van zijn schouder, maar deze taak kon hij wel op zich nemen. Door deze prima aanvoer van ballen, kon Bart ook wat meer variatie in het spel geven. Wat uiteindelijk voor het publiek (wat Ronald geprobeerd heeft te tellen, maar het waren er teveel) weer de moeite waard was om te komen kijken. Sneek komt op een makkelijke setwinst en hiermee op een 2-1 voorsprong.

L.V.C. leek in de 4e set het bijna schriftelijk te willen afdoen. Maar het venijn zat letterlijk op het einde van de set. Sneek stond met 24-18 voor om de wedstrijd winnend af te sluiten. Op de service van de Lemsters kon het dan gebeuren. Maar dan gebeuren erbij Sneek een serie momenten waar je hartslag van omhoog gaat. Iedere keer had je idee dat het matchpunt nu wel zal vallen. Maar iedere keer was er wel wat, waar door dit punt niet viel. Van 24-18 voorsprong naar 24-25 setpunt tegen. Dan denk je toch echt, hier gaat een vijfsetter aankomen. Maar door een paar mooie actie,s weet Sneek op zijn beurt een matchpunt binnen te slepen. Maar ook deze weet L.V.C. af te wenden. Op de stand van 28-27 krijgt Sneek zijn 9e kans om de wedstrijd winnend af te ronden. Als dit gebeurd gaat er toch een klein gejuichje op. Tenslotte pakt het LEDLIGHT team zijn 7e winstpartij op rij. Na afloop van de wedstrijd waren de heren van Sneek zó moe, dat ze niet meer in staat waren om bier te halen bij de bar. De oplossing! Gewoon een thuistap op de kantinetafel zetten.

Volgende week spelen we de laatste partij in Emmeloord tegen Vovem 90. Zoals nu inmiddels bekend is, is Vovem Kampioen. Het zal daar dus lekker vol zijn met publiek en voor ons dus een prima sfeer om Vovem 90 een nederlaag toe te brengen. Volgende week dan ook weer een verslag van deze (kampioenswedstrijd).