PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Geen één van de spelers had zich afgemeld, dat ze met een 'Mexicaanse griet’ op bed lagen. Het geen betekende dat de gehele selectie aanwezig was, en fit. Sinds vc Sneek op de 1e plaats staat komen we nu in een fase waar we tegenstanders van kaliber gaan ontmoeten. Was het vorige week een tegenstander die ons geheel veraste, en wij dus daar onderuit gleden, kwam nu vc Bolsward langs. Een tegenstander die zeker instaat is om aan het voetstuk van Sneek te rammelen, als het om de eerste plaats gaat. Je zou ook kunnen zeggen. Daar wordt aan de deur geklopt.

De opening,s set begint met Douwe op de spelverdeling, Hij zal meer en meer deze rol moeten gaan vervullen in combinatie met Oscar. Vc Sneek begon imponerend. Aanval sterk, blokkering degelijk, en de rally,s rustig uitspelend en wachten op de fouten van de tegenstander. De Bolswarders waren even onder de indruk maar herpakten zich in het tweede deel van de 1e set. Zij konden het gat weer dichten. Met een tussentijdse versnelling kon Sneek weer een aantal breaks maken, en weet Sneek in punten voor te blijven, zodat zij de eerste set winnen.

In de tweede werden de Bolswarders beter, zij kregen meer grip op het iets te doorzichtige aanval,s spel van Sneek, daarbij viel ook de service druk weg en zo kon de nr. 1 van het klassement alleen maar volgen. Maar met ’volgen’ win je geen wedstrijd, dus deze set ook niet. Stand 1-1

In de derde set gingen de Sniters sterk van start, nam het heft weer in handen en kon zo op het eerste oog een goede kans maken om de 3e set te winnen. Maar vc Bolsward kwam met een tweede attack. Zwaar onderdruk kwamen de aanval,s linies bij Sneek. Klap na klap konden ze geen gat vinden, en dat zelfde gat lag er wel bij Sneek. Het centrum bleek bij Sneek open te liggen en dit zagen de gasten door het spelen van tactische ballen in dit zelfde gat. De set ging verloren maar het moreel niet.  1-2

De vierde set kon men niet meer een wedstrijd noemen, na het ’dubbel incident’. Op 4-4 serveert Sneek de bal, maar direct erna fluit de tweede scheidsrechter dat er niet een juiste opstelling is bij de Bolswarders. De hoofdscheidsrechter die deze beslissing overnam, kwam er daarna niet helemaal uit en ook de tweede bleek bij zijn actie niet geheel overtuigt. Dubbel fout was in deze een terecht besluit, maar de service ging wel naar de tegenstander. En dat kon niet. Iedereen die Sneek hete sprong in de bres. Marcel die rood aanloopt tegen de tweede, Allard, die zelfs dreigt het reglementenboekje uit zijn tas te halen en persoonlijk dit wil overhandigen aan de man op de bok!!! Alles en iedereen is furieus. Maar van dit alles trok de man op de bok zich niets aan. Opslag naar Bolsward is, en was zijn besluit. Hierna duurde het 6 punten voordat vc Sneek weer zichzelf was. Met de lengte van een Stoomboot aan achterstand kon Sneek niets anders dan toezien hoe de tegenstander de set en de wedstrijd ging winnen.  Eindstand, 1- 3

Sneek kan zich komende week weer op maken voor de volgende topper, waar weer flink wat pepernoten te zijn verdienen. Dan uit tegen De Roeken/DVC Zoals beloofd: zal binnenkort het kledingmerk, Hufter Sportswear, zijn in intree maken als sponsor van de, Heren Selectie van VC Sneek 2. Hoe het er allemaal uit gaat zien??? Wellicht bij de eerste thuiswedstrijd in Sneek een Braziliaanse opkomst.