uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

I had a dream

Deze bekende uitspraak is van de man die iedereen wel kent. Maar er is ook een lied; ‘De meeste dromen zijn bedrog’ En eigenlijk heb ik deze laatste uitspraak het liefst, Anders komt  er slecht nieuws boven het team.

De nr. 9 speelt een wedstrijd in een bomvolle sporthal. Hij staat met zijn sprongservice klaar om met een geweldige dreun het matchpoint te maken. Met een snelheid van 200 km per uur slaat hij de bal midden op de achterlijn. Maar helaas. De scheidsrechter kan het niet goed oordelen en geeft de nr. 9 nog een kans. Briesend van woede over deze tegenslag loopt hij weer naar de achterlijn. Stuitert een paar keer met de bal, springt nog hoger dan de vorige keer en haalt verwoestend uit. De bal raakt niet het veld. Wel het kozijn van de kantine, het dak en via de balustrade van de bobo,s komt de bal terug tegen het hoofd van nr.9 en valt dood neer. Even later staat hij voor de hemelpoort. Petrus kijkt even in het  grote boek en vraagt: Klopt het dat je volleybalde? Klopt moppert de volleyballer die nog niet over deze slag heen is. Wat heb jij in je leven wat tegen een bal aangeslagen om hier aan de poort te komen!! zegt Petrus scenisch. Nou, dat viel mee hoor. Het was maar een klap om hier te komen.”

Omdat de droom niet is uitgekomen zat hij bij de selectie die zaterdagmiddag richting Heerenveen vertrok om daar tegen Hevoc ‘89 te spelen. De eerste set was zeer zeker voor de thuisspelende ploeg. Mede geholpen door overdreven boe en ba geroep, wat je niet eens bij de eerste jaars C hoort volgens Gertjan. Sneek kreeg de eerste set behoorlijk klop en dit was een mentale tik. Maar gelukkig volleybalt iedereen maar 25 jaar en is dus zo,n verloren eerste set peanuts. In de tweede set begint het dan ook goed te lopen, het was tot deze fase werk volleybal waarmee de gasten het beste om konden gaan. Work and work…..is het motto. De tweede set werdt wel een ware thriller waarbij over en weer de beide teams kans hadden op setwinst. Maar Sneek is koel, heel koel, op een stand van 30-32 pakt Sneek de set en hiermee de stand op 1-1.

Tot zover speelde Bert een puike partij, sloeg Gertjan de ballen gelijkmatig uit en sprong de nr 9 zich een ongeluk om die buitenmanen het maar makkelijk te maken. In de derde set ging Sneek minder voortvarend van start. HeVoc ´89 bleef toch verrassend goed op de been ondanks het set verlies en wist set 3 dan ook te winnen. Met een dubbele wissel deed Allard in de 4e set een gouden greep. Het duo de Boer, Zwart moesten plaats maken voor Lolke en Rob. Met name Rob, die vooraf had aangegeven nogal last van zijn knie te hebben, werd de man van de 4e set. Hij serveerde zijn team naar een voorsprong en verdedigde ballen om deze zelfde voorsprong te behouden. Na afloop zou hij trouwens verklaren dat hij niet meer wist van welke knie hij nu last had. Met een stand van 17-24 had Sneek legio kansen om de set te winnen. Punt voor punt kwamen de Heerenveeners dichterbij, totdat Allard toch zijn eerst time-out moest nemen en de mannen kwam vertellen dat het nu tijd werd om de winnende te scoren. En dat gebeurde via een set-up van Bart op C-Rob.

En toen hing er een kleine sensatie in de lucht, ging Sneek toch nog winnen? Vc Sneek nam meteen een voorsprong van 1-4 maar wist deze niet te behouden. Het werd op 14-14 toch weer spannend. HeVoc bleek deze laatste punten het best te benutten en wint uiteindelijk met 3-2. Na afloop zei de Solk: We hebben hier niet 3 punten laten liggen maar 2 punten gewonnen.

Zaterdag de 29e om 19.00 uur spelen we in het Schuttersveld  tegen Bas Autowas. Heren 2 zal dan aangevuld worden door een aantal spelers vanuit heren 3. Het kwartet, Raymann, Solkema, Bruining en Zwart zeilt op dat moment richting Terschelling om daar de 1e prijs op te halen.

Tegen die tijd weer een verslag op Primaidee.nl (scroll naar beneden)