PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Onderhand hebben we tegen iedereen in de competitie wel wat goed te maken. Zo ook tegen A.V.C. Dit was de eerste tegenstander waar we 3-2 van verloren. Na een zege reeks in het begin van de competitie, die van Sneek tot aan de triomfpoorten van Rome liep. Dat inmiddels de route niet meer richting Rome gaat is wel duidelijk. Tegen A.V.C kon vc Sneek ieder geval wat dat aangaat de zaken weer sportief recht trekken. In de aanloop naar deze wedstrijd is er ieder geval goed getraind en heeft ,trainer Albert, goed het woord competitie toegepast in training. Wie verliest, krijgt straf.

Voor aanvang van deze wedstrijd is heren 3 inmiddels teruggezakt naar de tweede plaats waar het nu 1 punt achterstaat. Ons motto; Wat is er aan de hand. Een wisseling van de wacht is er wel. Marcel Faber is na een serie slechte resultaten voor één wedstrijd op, non actief gesteld. Zijn taken werden nu overgenomen door Bart Raymann. In zijn opening,s speech had hij het over de, 3 geboden, en wel de drie R,s. Rust in de service, Regelmaat in de pass, en Rammen aan het net. Hiermee kon heren 3 dus wel even vooruit.

In de opening,s set serveerde Oscar pardoes twee keer in het net, ik kan dan niets anders concluderen dat hij niet heeft opgelet. Maar gelukkig heeft hij teamgenoten om zich heen die wel hebben opgelet en doen wat ze moeten doen. Het score verloop ging dan ook gelijk op tot ongeveer de 20 waarna Sneek een aantal breaks kon forceren en met 25-22 de eerste set won. In de tweede set heeft Sneek geen moment voor gestaan, maar A.V.C kon de set niet afmaken. Als zij het niet doen dan doet Sneek het wel en op 26-24 kwam de tweede set op het conto van heren 3. Het is in een fase waarin Bart met een aantal time-outs en wissels moest ingrijpen om de  rust te bewaren. Want deze rust was zeer noodzakelijk in de derde set. Met een onoverzienbare achterstand maakte Sneek zich het heel moeilijk en leek A.V.C de set soeverein te winnen. Maar Sneek knokte zich terug, met name via de service en het verdedigende werk van Allard achterin het veld. Onze libero, Allard, die zeer stijfjes aan de wedstrijd begon maakte dit later ruimschoots goed via deze uitstekende reddingen. Maar het team begon over de hele breedte goed te draaien. Rob die op c prima werk laat zien en Gertjan die op deze zelfde positie laat zien hoe je tegenwoordig tegen een bal aan loopt en scoort, Zijn reactie – Och dat gespring is helemaal niet nodig-? Met een kleine glimlach die ook niet al te veel kracht kost, toont hij toch zijn tevredenheid.

Maar er ontstaat nieuw elan in het veld bij de Snekers en de match kantelt helemaal naar hun kant. Sneek wint deze derde set en komt dan op een 3-0 voorsprong. Dan gaan bij deze zelfde spelers in de vierde set de remmen los en komt A.V.C er niet meer aan te pas. Zij hadden misschien gehoopt op een stunt wat ze thuis wel lukte, maar het enige wat ze thuis nu konden vertellen dat ze de wedstrijd met 4-0 hebben verloren.  Dit eindresultaat stemt iedereen tot tevredenheid. Bart die zijn eerste succes boekt als coach. Marcel die genoten heeft van zijn verplichte rust, en de spelers kunnen drie weken genieten van deze overwinning pas dan is de volgende confrontatie. Een uitwedstrijd tegen DOSKO en wel op 8 maart

Ook dan houden we u op de hoogte, want er staan nu 2 teams op de eerste plaats met nog, zes te gaan