PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Het waren veel OO,S en AA,S in de wedstrijd tegen  ANO 2. De oo,s waren de ballen die net uit waren en de aa,s waren de ballen die in gingen.

In aanloop naar de wedstrijd, waren er veel geruchten omtrent de selectie van ANO. Het scheen dat bijna de gehele selectie van het 1e zou meespelen met het 2e. Deze mannen zouden nog op papier bij het tweede staan en zo formeel nog gerechtigd zijn om mee te doen. En gebeurde dit ook?. Zou ANO, door de impact van deze heren, Sneek klein kunnen krijgen. Sneek had wel de ervaring van vorig jaar waarbij ook een speler van het 1e mee deed, maar ANO kreeg in eigenhal klop met 0-4. Dat was zeker niet verrassend, Sneek speelde daar ijzersterk. Thuis werd daartegen met 2-3 verloren. Maar hoe verging het nu in de 4e wedstrijd van deze competitie.

2x

Arriverend in de sporthal keek ik even snel rond of er geen (illegale) spelers van ANO waren te bekennen. Geen een De selectie van Vc Sneek was bijna compleet, de Sol had andere verplichtingen. Dit betekend dat Rob in de diagonaal positie kwam en hij dus de scorende factor moest zijn. Als het  ging zoals op de training, waar Rob op de hit-hard oefening een 8 scoorde, is de coach vol vertrouwen. De wedstrijd begon niet met het cijfer 8, erg rumoerig en mede veroorzaakt door de scheidsrechter die op een al te hoog niveau floot. Bijna ieder balcontact werd als niet juist beoordeeld waardoor iedereen verbaal met de scheids en de tegenstander in discussie was. De eerste set rommelde op deze manier verder. Sneek kon niet echt een vuist maken en ANO zag op deze manier kansen om Sneek te verslaan. Dat deden ze ieder geval de eerste set wel. Sneek verloor met 22-25. Door al dat gedoe met de scheids kwam Bert niet lekker in de wedstrijd. In set 2 zou nu Bart laten zien of hij het team kon laten draaien. Zijn kreet: Ik ben nog nóóit voor twee keer afgefloten – kan hij nu ook rustig een streep door zetten. Ook hij was aan de beurt bij de scheids. Je zou bijna zeggen dat we de eerste set 2x hadden gespeeld.

3-9 en 8

Maar in de tweede set begon het wel meer en meer te lopen. Dit kon je ook zien op mid. Lolke komt steeds meer in vorm. Met een prachtig geslagen ballen op mid in combinatie met de blokkeringen die directe punten opleverden, is hij nog steeds een aanwinst voor het team. Heren 2 van Sneek pakte de 2 e set en hiermee begon de wedstrijd dan pas echt. De servicedruk begon ANO nu ook te voelen, mede door Marcel kwamen er lange series en dus  punten voor Sneek. De weerstand van ANO leek gebroken, en als deze dit nog niet was, gebeurde dit wel op het einde van de 3e set. Met een prachtige 3 mans blokkering werd een buitenaanval van ANO terug gekaatst in het veld en op de grond. Wie dit waren? Nr. 3-9 en 8 Met een tempo versnelling in de vierde en later zal blijken de laatste set werd het verschil steeds groter. Juup kon een stand op het wedstrijdformulier in vullen van 3 tegen 1. Door deze score stijgt Sneek naar een 3e plaats, hier zal het voorlopig ook blijven staan. Pas op 6 november zal het weer thuis weer in actie komen. Zouden dan ook de nieuwe wedstrijdshirts van de sponsor, LedLight Europe er zijn? We zullen het zien.