PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

De race naar het kampioenschap ligt Sneek nog 5 punten achter en dus moest er stevig doorgetraind worden. Dat deden we afgelopen dinsdag ook. Bart maakte de dan ook de opmerking; We staan niet laatste, moet er dan zo hard getraind worden, Boss! En inderdaad, heren 2 staat op een tweede plaats met 5 punten achterstand.

Als er tegen CoVos met 4-0 gewonnen zou worden blijven er nog maar 4 punten tussen de koploper en de nummer 2. Met nog 5 wedstrijden te gaan kruip er dan ook ongewild spanning in het team, gezonde sportieve spanning wel te verstaan. Allard stond weer aan het bewind tijdens deze wedstrijd, hij had dan ook geen moeite om een basisteam op te stellen. Wie niet traint speelt niet, en het bleek in dit geval dat er exact 6 over waren die hier aanspraak op konden maken om te beginnen. CoVos is een bekende tegenstander en heeft eigenlijk geen geheimen voor Vc Sneek. In de eerste set speelde Sneek dit dan ook goed uit. Sterk serverend hield Sneek de mannen uit Oosterend meteen onder druk en dat zelfde deden ze aanvallend ook. Sneek won de eerste set dan ook door alles goed uit te voeren.

De tweede set werd voor Sneek een iets te veel foutenfestival. Het woord festival bevalt me wel, maar daar win je niet een wedstrijd mee. CoVos ging beter serveren en in de fase werden er dan ook te veel fouten gemaakt. Zelfs onze toppaser, Steven kwam serieus onder druk te staan. Als er dan ook nog her en der wat andere fouten worden gemaakt komt Sneek op achterstand te staan. Een tweetal time-outs en wat wissels konden het tij niet meer keren. CoVos pakte de tweede set en dit was toch even een mentale tik. Na wat omzettingen in het team blijkt dat de brede selectie niet voor elkaar onder doet. Ook een andere samenstelling laat zien dat het in de derde set CoVos onder de duim houdt. De dip van de 2e set werd volledig teniet gedaan. Met grote klappen nam Sneek afstand van CoVos en kwam op geen enkele manier in gevaar. Setstand 2-1.

In de 4e set capituleert CoVos vroegtijdig. Ze zijn schijnbaar al blij met 1 punt en bieden dan ook geen enkele weerstand meer om ook maar op iets aanspraak te maken. Gezegd moet worden dat Sneek goed bleef door volleyballen, zelfs op het conditionele vlak konden deze heren het volhouden (het voetenwerk is al van een hoog niveau, met dank aan de trainer). Sneek wint met zeer ruime cijfers de 4e set, en op het formulier van Marieke kwam de eindstand van 3  tegen 1 te staan. Heren 2 kan zich nu opmaken voor een volgende finale wedstrijd. Met nog 4 wedstrijden te gaan is het aftellen nu begonnen. Volgende week zullen we onze Ledlight weer laten schijnen als de Final Four begint.

Sneek Speelt de komende zaterdag tegen OPM Heerveen, en zal proberen om de druk op de koploper hoog te houden, dat zij geen misstap kunnen maken.