PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Zaterdag j.l. speelde er een onherkenbaar volleybalteam in de Sneker Sporthal. Niet in de zin van, welk team is dat nu!! Maar meer in de zin van het spel niveau. Dus een onherkenbaar verschil met vorige week en wel op alle fronten van het volleybal spel. En dat DOSKO dat moest ontgelden, daar zaten de mannen van Sneek niet zo mee. Het affiche van afgelopen zaterdag dus; vc SNEEK/DOSKO

De gehele selectie was present, maar tijdens het inspelen raakte George geblesseerd en dus moest coach Faber weer nieuwe keuzes maken. Wie wat waar en hoe. Als dan alles duidelijk is kan om 19.00 de match beginnen. De eerste set begon in topsnelheid, zeer vlot lopende aanval,s combinaties en dus al vrij snel een time-out aan de kant van Dosko. Het is in deze zelfde time-out waar een nieuwe term werd gelanceerd. Free ball, Nu is ons team vrij internationaal georiënteerd dus van deze kretologie keek niemand verbaasd. Als hij direct daarna een aantal tactische tips geeft en over ”vrije hoeken” bij de tegenstander, zie je wat lange mannen de wenkbrauwen fronzen. Ooo je bedoeld. Free corners. In deze zelfde set een mooie actie van Bart. Een diepe bal die in het achterveld van Sneek belande, zo een van, die zien we nooit meer…. terug, werd knap terug gehaald door Raymann, Door deze inzet belande Bart wel aan de andere kant van het Scherm, Het daar aanwezige publiek keek nogal verbaasd, Wat doet onze voorzitter hier op de grond, zijn reactie -Uuuuu liggen hier ook pepernoten

Op deze manier kwam al snel de eerste set in de zak van Sneek. In de tweede set een kleine terugval maar dit mag verder geen naam hebben. Iedereen deed zijn best. Maar op verzoek van Allard wil hij toch iets meer beleving zien na een gescoord punt. Daar was alles en iedereen het wel mee eens, Dus iets meer swingen. (Voor de insiders. Net zoals afgelopen vrijdagavond op de kerkshoflaan, wat konden ze daar swingen!!) Een lichte opleving voor DOSKO komt in de derde set. Na alvorens een ruime voorsprong voor Sneek door de goed serverende Zwart, kwam Dosko toch terug in set. En op 22-22 zou er toch nog uitgemaakt moeten worden wie ging winnen. De eindscore kwam dan toch in het voordeel van Sneek 25-23. In de 4e en dus de bonus set was Sneek heer en meester. Aanvallend en passend was de zaak stabiel en werd het een kwestie van rustig uitspelen. Met 4 tegen 0 lopen de zaken weer zo als het zou moeten. Wederom vijf perpernoten.

Volgende week staat er een uitduel op het programma. Als supporter moet u dan richting IJlst rijden en om 5 uur aanwezig zijn want dan begint de wedstrijd.