PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

Zo wervelend Sneek vorige week tegen LVC begon, zo matig startte Sneek afgelopen zaterdag tegen Rouveen. Het is weliswaar de nummer laatst van de kompetitie met 5 punten, maar op deze manier pakken ze wel heel makkelijk de punten tegen Sneek. Het borrelde een beetje in het team, en dat is niet het borreltje wat we na afloop van de wedstrijd drinken. Sneek kon het tij niet keren in de eerste set, en zo kon Rouveen ieder geval 1 punt bijschrijven bij hun totaalscore, want zij wonnen de eerste set.

Op het laatset moment voegde Lolke zich nog bij het team. Hij had een lange afdaling achter de rug vanaf de Zwitserse Alpen tot aan Sneek. Ook Arno maakte onverwacht zijn opwachting bij het team. Op deze manier had Allard een volledige selectie en zou alles op alles zetten om de 0-1 achterstand om te buigen in een eindoverwinning. Als een groot strateeg wisselde hij Rob voor Gertjan en haalde de nr 9 eruit voor de blokkering. Hiervoor kwam dan Arno in de plaats. Niet dat hij wat hoger springt dan de nummer 9, dat is het verschil niet. De Sol heeft alleen wat grotere handen.

Langzaam maar zeker speelde Vc Sneek als een team. Ook op het gebied van de service werd een beter beleid uitgevoerd. Al met al leverde dit meer punten op dan de tegenstander en dan is de rekensom niet zo moeilijk. Sneek tikt met een ruime marge van 7 punten de 25 aan en zette hiermee de stand gelijk op het scorebord. Vooraf aan deze wedstrijd klaagde Bart dat bij noodoplossingen hij nooit een set-up krijgt. Wel, u zult Raymann niet meer horen klagen. De heren volleyballers hebben hem volgepompt met set-ups. Set 3 en 4 waren van het zelfde kaliber. Beide werden door Sneek gewonnen. Heren 2 kwam hiermee op een 3-1 overwinning en nestelt zich nu in de top van het klassement.

Komende donderdag zal er op koopavond gespeeld moeten worden in Drachten tegen de Turfstekers. Er zal weer dan weer een verslag volgen op deze primaidee site.