PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

Afgelopen zaterdag was de stadsderby tegen de scharneklappers. In een goed gevulde sporthal speelde er zich weer van alles af, soms ging het over volleybal en soms ook niet. De eerste set begon zeer lauw. Op de service van onze opponent werden pass fouten gemaakt, en na welgeteld 1 minuut stond Sneek al met 1-4 achter. Maar via Rob zijn service kon Sneek weer de zaak gelijk trekken, en nog veel beter, Vc Sneek nam afstand om, na het leek, met overmacht de set te gaan winnen. Maar zo ging het niet. De Scharneklappers kwamen terug, en hoe! Op 25-25 was de wedstrijd weer in evenwicht en kwam het nu aan op details. De laatste punten vielen in het voordeel uit van de Scharnestraat. Dit was toch een tik om de oren die Sneek kreeg, en hoe konden we dit in hemelsnaam verwerken. Een ding was duidelijk, de stadsderby was nu los.

In set twee speelde Sneek bij vlagen uitstekend volleybal. Onderleiding van Bart wist hij de aanvallers goed te vinden, zij konden dan ook volop aan de bak om de bal naar de grond te slaan. Met een zeer groot verschil werd de tweede set gewonnen, hiermee was set 1 mentaal verwerkt. De derde set werd het steeds meer een wedstrijd waar het omging, je kon het merken aan de verbale uitingen die er begonnen plaats te vinden. Soms met een lach en een knipoog maar ook waarvan je kan denken, is dat nou echt nodig. Maar je weet na al die jaren dat dit er schijnbaar bij moet horen. Volleyballend gaat ieder geval Sneek verder. Arno, die met zijn machtige slagen, punt voor punt binnen haalt en Ronald die met prachtige reddingen tegen punten weet te voorkomen. Waar de coach ook warm van werd waren die ongelooflijke harde blokkeringen. Op links, boem. Op rechts, boem. Scharneklappers kreeg hele kleine tikjes en zo bleef Sneek op het scorebord aan de goede kant te blijven. Met 25-23 wist Sneek set 3 te winnen. Met een 2-1 voorsprong moet hier dus een overwinning inzitten.

Set vier bracht alles wat je bij volleybal aan emotie kan hebben. De blijdschap dat je het idee hebt dat we hier gaan winnen. Vervolgens je eigenaanvallers die kansen kregen, maar het laten liggen, muur e.d. Dan droom je even weg met het idee, als ik daar nu stond dan had ik um toch wel naar de grond geboord. Wordt je weer ruw wakker met het idee dat het shirt van de nummer 9 wel erg strak in de kast ligt opgeborgen en er voorlopig ook niet zal uit komen. Plots leef je weer op, een killing van Lolke, dat betekende matchpunt. Néé, toch niet. Terug zakkend op de bank krijg je het gevoel dat deze job niet voor mij geschikt is. Met een stand van 27-28 kreeg Sneek setpunt tegen en even later was de vijsetter een feit.

De laatste kon Sneek het niet meer brengen wat het zou moeten doen om de set te winnen. De scharneklappers wonnen deze wedstrijd met 2 tegen 3. Veel tijd om te herstellen heeft heren 2 niet, komende woensdagavond zal er tegen De Roeken gespeeld worden, tot op dit moment de huidige nr 1

De zaterdag daarop wordt er weer thuis gespeeld in de Sporthal. Niet om 19.00 uur  maar om 17.00 uur.