PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Wat doe je als de eerste spelverdeler niet kan. Je kan dan allerlei smoezen verzinnen om de wedstrijd niet door te laten gaan. Of je kan Frank vragen om de positie van Juup over te nemen. En dit deed hij ook. Dit zijn de informatie gegevens voor aanvang van de wedstrijd. De trije in Franker was zaterdag het toneel waar de beide teams elkaar ontmoeten. En als ik het over een vliegende start heb dan bedoel ik ook een echte vliegende start. Nog voordat DAS met de ogen kon knipperen stond het al 5 pepernoten achter. Sneek begon als een wervelwind, alles ging zoals het volleybalspel bedacht is. Aanvallend binnen en buiten de drie, blokkerend en serverend, DAS kon daar niets tegenover stellen. Makkelijk kan Sneek de voorsprong behouden. Als dan de stand op 21-24 staat en vc Sneek kan de buit binnen halen als het gaat om de winst in de 1e set, kwam er een kink in de kabel. En met kink, bedoel ik dan ook een beste kink.

OPBOUW

Met de heren uit Franeker aan service, kon Sneek bal na bal het setpoint niet verzilveren. De pass kwam niet aan en als deze wel goed was werd de aanval uit geslagen. Niets lukte om het winnende punt te maken. De mannen út Sneek kwamen zelfs achter. Het zal toch niet gebeuren dat…….. Maar het gebeurde wel. Sneek kreeg een enorme klap te verwerken door de set toch te verliezen. Nu zijn de Present Time boys niet van gisteren, dus we laten ons zeker niet gek maken. Althans, dat is wat we tegen elkaar zeiden. Maar er is een verschil tussen iets zeggen maar niet doen. Aanvankelijk starten de gasten goed in de tweede set, maar het licht ging heel langzaam uit. De klap van de eerste set deed zijn intrede. Time out na time out, Marcel kreeg de ploeg niet meer in het gareel en Sneek kwam in een soort vrije val terecht, een val die eindeloos leek te duren. Er kwam pas een eind aan toen de scheids op het bekende fluitje floot dat de wedstrijd over en uit was. 4-0 stond er op het gele papier, een uitslag die terecht was, Sneek werd afgeschminkt. Na afloop was het commentaar naar de tegenstander heel simpel. We zij een team in opbouw..

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar u kunt en als u dat wilt, ons komende zaterdag zien spelen. In de Sneker.