PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 2 Column

Met vc Leeuwarden had heren 2 nog een rekening te vereffenen (zie 1e column vc Leeuwarden) Dit vereffenen gebeurde afgelopen zaterdag door het A team in de Sneker Sporthal. Het B team van heren 2 verkoos vakantie boven het duel tegen Leeuwarden. En dat is jammer, nu hebben ze die nr 9 weer niet zien schitteren. De A mannen gingen zeer gretig van Start, wat ook wel te verklaren viel, want 3 weken lang werd er geen competitie gespeeld. Sneek ging dus super sterk van start en in een mum van tijd stond het in de eerste set, 10-2/ 15-5/ 20-8. Even zag het naar uit dat Sneek de tegenstander onder de 10 kon houden, maar dat lukte uiteindelijk niet. U kunt wel begrijpen dat de eerste set naar de thuisspelende ploeg ging. De kreet – hoge pieken diepe dalen – ging in de tweede set wel op. Een klein beetje van slag door het grote gemak waarmee de eerste set werd gewonnen, werd Sneek te nonchalant. Het fouten percentage schoot omhoog en vc Leewarden kreeg hierdoor de punten cadeau. Na een tweetal time-outs kon Marcel de heren weer een beetje in het gareel krijgen. Met een kleine eindsprint kon Sneek nog een beetje bij komen maar het kwam allemaal te laat. Leeuwarden pakte een set, stand 1-1.

In de derde set stelde Sneek weer orde op zaken. Het kon en zou nu niet weer zo,n debacle worden als in de uitwedstrijd. Sneek schroefde het tempo op. Passend en blokkerend werden er goede zaken gedaan en geheel op eigen kracht werd er een kloof geslagen met de heren uit de hoofdstad. Tot zover had ook de scheidrechter zijn stempel op de wedstrijd gedrukt. Met zeer grote regelmaat floot hij bovenhandse ballen af op het niet goed technisch spelen van de bal. Terecht of niet terecht, het kwam het kijkspel niet ten goede. Maar Sneek ging door. We zullen de heren van de B-selectie (de vakantie gangers) laten zien dat we zonder hun kunnen. De derde set werd gewonnen door Sneek en kwam hiermee op een terechte 2-1 voorsprong. Maar de wedstrijd was nog niet gedaan. In de 4e set begon Sneek net als in de tweede, uiterst zwak. Het begon zelfs serieuze vormen aan te nemen voor een 5e set. Met een behoorlijke achterstand moest en zou er nu wat moeten gebeuren, want met een 5e set kon geen een leven. Maar Sneek heeft altijd die nr. 9 in huis.  De dinsdag ervoor kon hij geen bal raken tijdens de training, maar nu!!! Tijdens een noodgreep time-out sprak hij de wijze woorden – Ik houd mijn service goed en als jullie het afmaken bij het net winnen we de set – En zo gebeurde het, break na break kwam heren 2 nader. Sneek liet zich van zijn beste kant zien, op 24-23 kreeg het zelfs de kans om direct de pot te pakken. Dit lukte niet meteen. Sneek kreeg op zijn beurt een setpunt tegen. Ook dit wisten de Snekers te omzeilen. Pas op 28-27 kon Sneek de juiste tackel uitvoeren en hierbij ging dus Leeuwarden onderuit. De uitslag stemde de heren enigszins tevreden ondanks het setverlies.

Komende donderdagavond kan de B selectie zich bij het ”A team” vervoegen om samen richting Bolsward te vertrekken want daar zal de volgende wedstrijd zijn.