PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek Heren 2

De harde afspraken die we als team hadden gemaakt met de club om voor het maximale te gaan, kwam zaterdagavond onder druk te staan. Sneek speelde niet alleen tegen Far Ut, maar ook tegen zichzelf. In het voetbal heb je ook resultaat voetbal, Wedstrijden die nou niet erg hoogstaand zijn. Dat zou in deze ontmoeting ook blijken. Sneek speelde deze thuiswedstrijd in het Schuttersveld, wat voor dit team niet hun alle- daagse hal is. Voor Far Ut is dit het wel. Dit zou dus in hun voordeel kunnen zijn. Wie ieder geval langs de lijn stond, was Oscar. Het lange seizoen lijkt zich voor hem te gaan opbreken. Op advies van dr. Negen, last hij een rustperiode in om zijn schouder te laten herstellen, om over 2 weken toch de grote finale wedstrijden die er staan aan te komen, maar niet te missen. Hij is druk in training heb ik wel gezien. In het café staat hij met zijn armen wilde bovenhandse gebaren te maken, om aan te geven hoeveel biertjes hij wil. Maar wat schetste mijn (onze) verbazing, Ossie had zijn burgerkleding ingeruild voor het tenue van Vc Sneek.

Inderdaad, Far ut speelde Frank (die was er ook) en vrij. Zonder veel moeite konden zij heren 2 bij houden. Sterker nog. Ze namen de leiding in de set om deze niet meer af te staan. Sneek zette te weinig druk op de defensie van de tegenstander om het hun redelijkerwijs moeilijk te maken. Heren 2 verloor dus eerste set. Dan is het snel de vraag, hoe vergaat het hun in de tweede set. Nou eigenlijk niet veel beter. Schouder aan schouder werd het wel een echte streek derby. Geen hoog niveau, maar wel strijd. Het werd nog behoorlijk spannend toen in de tweede set Sneek weer op achterstand kwam. Maar op het juiste moment kwam de service van Sneek opgang om 4 setpunten weg te werken. 28-26 werd uiteindelijk de setstand in het voordeel van Sneek. Vanaf nu aan, zou Sneek het voortouw nemen in de wedstrijd. Allard zette Oscar zo halverwege de derde set in, en dit zou enkele ogenblikken later een prima beslissing zijn. Serverend en blokkerend maakte hij belangrijke punten. Het is toch een wonder dat iemand zo snel kan herstellen! Sneek wint de derde set en komt op een geruststellende voorsprong van 2-1.

In de 4e set hebben we een volgende, de Boer Show. Zijn naam? Ronald. Hij kreeg het een partij druk op buiten,  maar verzaakte geen enkel ogenblik. Pats, boem, klets, was het ritme waarmee hij de ballen insloeg. Op enig moment moet Bart weer gedacht hebben. Nu zal hij wel verzuurd zijn, laat ik maar een 10 geven op Gertjan. Maar de Solk komt niet meer zo hoog aanvliegen op het einde van de wedstrijd, en slaat de bal diagonaal uit. Ronald ziet dit allemaal gebeuren, je ziet hem dan denken: dit is heul jammer, ik had de wedstriet su ut slagen. De wedstrijd werd inderdaad uitgeslagen in het voordeel van Sneek. Sneek wint met 3-1 en dwingt hiermee definitief p/d wedstrijden af. Hiermee is opdracht 1 vervuld en blijft er nog 1 over, kamp……..

We hebben nu 2 weken vrij en komen op de 14 April weer in actie. Er wordt dan thuis tegen L.V.C. gespeeld.